Na brezplačni delavnici v MCC delili znanje o kozmetiki iz narave


kozmetika_mcc_1Čeprav so poletni meseci prvenstveno namenjeni počitku glave  in uživanju v poletnih radostih, so v Celjskem mladinskem centru delček poletja namenili izobraževanju. Sproščenemu. Takšnemu, ki je v harmoniji s poletnim utripom. Pretekli petek so namreč pripravili brezplačno delavnico izdelovanja naravne kozmetike.

Katja Kline, ki jo mnogi poznajo pod blagovno znamko Mila Kati, je z udeleženci, ki so prosta mesta zasedli do zadnjega kotička, delila znanje o tem, kaj vse vsebuje današnja kozmetika, kaj naši koži koristi in kaj dolgoročno škoduje. Po teoretičnem uvodu so se udeleženci pod njenim mentorstvom naučili izdelati zaščitno kremo pred soncem in piling proti celulitu.

kozmetika_mcc_2

Udeleženci so bili nad izvedeno delavnico navdušeni. Izrazili so željo, da se kaj podobnega še ponovi, saj gre za uporabna znanja, ki pripomorejo tudi k varovanju zdravja. 8. avgusta bodo tako izvedli še eno tovrstno delavnico, na kateri bo Klinetova udeležence naučila izdelati naravno zobno pasto in ustno vodico.