Na izlet iz Celja: do kam lahko pridete v eni uri?


oalley-celje

Odločitev kam oditi na enodnevni izlet je pogosto pogojena z oddaljenostjo željene destinacije.

Ker se ob tem rado dogodi, da nimamo niti dobre ideje kam oditi oz. je lahko preverjanje časa vožnje do določenih točk zamudno, vam v pomoč predstavljamo spletno aplikacijo OAlley, ki vam pokaže do kam vse lahko pridete v izbranem časovnem okviru.

S pomočjo aplikacije smo preverili kam na izlet iz Celja, pri čemer čas potovanja ne predtsavlja več kot ene ure vožnje v eno smer.

Sezona glavnih dopustov se počasi približuje h koncu. Zadnji dnevi počitnic, pred začetkom novega šolskega leta, bodo zato še najprimernejši za krajše družinske izlete. Toda izbira enodnevnega izleta je pogosto pogojena tudi s tem, koliko časa bomo potrebovali za pot do željene destinacije. Ker pa pogosto zmanjka idej za lepe družinske izlete pri katerih nebi porabili preveč časa za vožnjo, vam sedaj to olajša spletna aplikacija OAlley. Z njeno pomočjo lahko namreč ugotovite do kam vse ste se zmožni iz vašega kraja bivanja pripeljati v razponu določenega časovnega obdobja.

Aplikacija sicer omogoča tudi izračun za pot s kolesom in vlakom, vendar je trenutno ta funkcija na voljo zgolj za Francijo. Upamo, da bo funkcija za kolesa in vlake kmalu omogočena tudi za Slovenijo, tudi zaradi dejstva, da slovenske občine pospešeno gradijo kolesarske mreže, ki bodo povezale vso Slovenijo, Slovenske železnice pa bodo kmalu na tire postavile nove vlake za katere pa v prvi vrsti upamo, da bodo natančneje sledili zapisanemu voznemu redu.

Do kam iz Celja v eni uri vožnje

Za vas smo se poigrali in v aplikaciji preverili katere turistične točke lahko dosežete v eni uri vožnje, če vašo pot začnete v Celju. Najprej poglejmo naš skrajni domet na vsaki strani neba.

sulmsee
Sulmsee (Avstrija)

Če se bomo odločili odpraviti na sever, bomo v eni uri prišli do Dravograda na eni strani in na drugi strani do Leibnitza v Avstriji, kjer lahko obiščete jezero Aldrian see, še pred tem pa tudi jezeri Planksee in Sulmsee.

Če se odpravimo proti vzhodu bo vaš skrajni domet z avtomobilom goltanec slovenske kokoške z Gornjo Radgono na eni in Ormožem na drugi strani.

Če zavijemo bolj proti Hrvaški strani je skoraj dosegljiva tudi Krapina.

V primeru, da avtomobil usmerimo proti jugu pa bo naš skrajni domet Krško na eni strani in Višnja Gora pri Ivančni Gorici na drugi strani.

Na zahodu bo naš skrajni domet Log pri Polhovem Gradcu.

robanov-kot
Robanov kot

Nekatere izmed zanimivih turističnih točk, ki jih lahko obiščemo v največ eni ure vožnje z avtomobilom po omejitvah in z začetno točko potovanja v Celju so naprimer: Robanov kot v Zgornji Savinjski dolini, Raduha in ostale gore ter hribi med Robanovim kotom, Lučami in Ljubnim ob Savinji. V okolici Mozirja najdete tudi kamp Menina, ki ponuja nekaj družinskih atrakcij, obstaja pa še tudi nekaj drugih izletniških točk ob reki Savinji.

V Spodnji Savinjski dolini lahko obiščete Braslovško, Presersko ali Žovneško jezero z gradom.

Globlje proti štajerskemu koncu nam je na dosegu skoraj celotno Pohorje.

Na dosegu so nam tudi vse lepote Kozjanskega in Obsotelja, od Slivniškega jezera, Podčetrtka, Rogaške Slatine, itd..

Oglejte si še našo serijo Pohodne poti, v kateri priporočamo zanimive pohodniške destinacije v Celju in širši okolici

Odpravimo se lahko recimo v “Melanijino” Sevnico. Na voljo nam je tudi Zasavsko-Posavsko hribovje. V smeri proti Mariboru pa lahko obiščemo naprimer zelo lepo Perniško jezero.

pernisko-jezero
Perniško jezero

V omenjenem obsegu je seveda še veliko več destinacij, ki imajo potencial za lep in unikaten družinski izlet, a končno odločitev prepuščamo vam.