Na Kajuhu so se predstavile javne službe (foto)


Prejšnji teden so se pred I. gimnazijo v Celju predstavile enote javnih služb. Svoje poklice in opremo so tako širši javnosti približali Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Policijska uprava Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Civilna zaščita Celje in Zdravstveni dom Celje.

Predstavitev je potekala v organizaciji I. gimnazije v Celju, Mestne občine Celje in Uprave za obrambo Celje. Predstavitev so si z zanimanjem ogledali obiskovalci vseh generacij.

Po predstavitvi je bil v Dvorani Kajuh I. gimnazije v Celju še nogometni turnir v malem nogometu.

Po enoletnem premoru se je prejšnji teden, na ploščadi pred I. gimnazijo v Celju, znova zgodilo tradicionalno medgeneracijsko druženje ob prazniku Mestne občine Celje in v spomin na generala Maistra Na druženju so predstavniki intervencijskih služb občanom pripravili prikaz svojih poklicev in opreme. Predstavili so se predstavniki Slovenske vojske, Policijske uprave Celje, Poklicne gasilske enote Celje, Civilne zaščite Celje, Zdravstvenega doma Celje in NMP SB Celje.

Jubilejna predstavitev poklicev je bila letos še posebej bogata in je pritegnila pozornost številnih dijakov in profesorjev, malčkov z vzgojiteljicami iz sosednjega in drugih vrtcev ter mimoidočih krajanov.

Po dogodku je v Dvorani Kajuh sledil še tradicionalni nogometni turnir veteranov, na katerem je sodelovalo pet ekip (MORS, Policija, MOC, Celjski zdravniki in I. gimnazija v Celju). Zmage na turnirju so se veselili zdravniki.

foto: PU Celje in naslovna/I. gimnazija v Celju