Na Gimnaziji Lava dijakom podelili priznanja in vulkane (foto)


podlitev_priznanj_in_vulkanov_2016_1V četrtek, 16. junija, je v telovadnici Šolskega centra Celje že četrtič potekala podelitev priznanj in vulkanov najboljšim dijakom, obenem pa obeležili bližajoči se dan državnosti. Poleg številnih priznanj so letos podelili 19 vulkanov, poskrbljeno je bilo tudi za spremljevalni program, ki so ga oblikovali šolski band in plesalca.

Na Gimnaziji Lava so tudi letos pripravili prireditev, na kateri so nagradili najuspešnejše dijake na treh področjih: izjemni dosežki na državnih in mednarodnih tekmovanjih, odmevno kulturno delovanje, ki je promoviralo šolo, zavod in mesto Celje, ter izrazita angažiranost pri delu dijaške skupnosti. Prireditev sta povezovala Špela Vasle in Svit Podpečan, dijaka 2. letnika Gimnazije Lava.

Ravnateljica uvodoma nagovorila dijake in profesorje
Pred osrednjim dogodkom, podelitvijo priznanj in vulkanov, je pred zbrane stopila ravnateljica Marija Gubenšek Vezočnik. Pohvalila je uspehe in trud dijakov, ki so ga vložili, da so dosegli odlične rezultate na številnih področjih.

Poleg tega pa je pohvalila dobro delo učiteljev in ostalih zaposlenih na šoli: “Danes smo se zbrali, da bomo čestitali našim najuspešnejšim dijakinjam in dijakom. Ponosni smo na vaše uspehe, ki ste jih dosegli pri pouku, na različnih tekmovanjih, natečajih, v športu in drugje. Ponosni pa smo tudi na strokovno delo naših profesoric in profesorjev ter ostalih zaposlenih na naši šoli.”

V nadaljevanju je ravnateljica spomnila, da konec šole sovpada z dnevom državnosti in opozorila, da bogastvo našega naroda ni v materialnem blagostanju temveč v kulturi in jeziku, ki sta se ohranila skozi stoletja.

Ob koncu je vsem zaželela dobro opravljanje ustnega dela mature, v nadaljevanju pa lepe počitnice.

podlitev_priznanj_in_vulkanov_2016_2

Podelili številna priznanja in vulkane
Dijaki, ki so se merilom za nagrado vulkan zelo približali, so najprej prejeli priznanja v kategoriji “uspehi na tekmovanjih v znanju in športu“, sledila so priznanja v kategoriji “ustvarjalni in poustvarjalni dosežki v interesnih dejavnostih” ter priznanja za “delo v dijaški skupnosti“.

Vulkane pa so podelili za kategorije “uspehi na tekmovanjih v znanju in športu“. Sledila so priznanja v kategoriji “ustvarjalni in poustvarjalni dosežki v interesnih dejavnostih“, čisto ob koncu pa še nagrado vulkan “za izjemne tekmovalne ter ustvarjalne in poustvarjalne dosežke“, ki jo je tokrat prejel dijak 4. a razreda Janez Turnšek.

Imena nagrajencev in obrazložitve nagrad si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

podlitev_priznanj_in_vulkanov_2016_3

Za glasbeno spremljavo na prireditvi so poskrbeli glasbeniki Hana Polenek, Luka Logar, Nace Pogačar, Maks Ivo Moser, Sven Senica, Miha Gradišnik, Valentina Reberšak, Julija Lubej, Jaka Krušič, Luka Ribič in Janez Turnšek, za plesna nastopa pa Neli Čadej in Domen Romih.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=997]