Naredimo Celje zeleno 2015

22. 09. 2015 13:07

DSCN9722 (Kopiraj) DSCN9761 (Kopiraj) DSCN9701 (Kopiraj)Celje se je minuli vikend odelo v zeleno barvo, saj je skozi ves petek in soboto na Krekovem trgu ter v Mladinskem centru Celje potekal projekt “Naredimo Celje zeleno”, ki je imel izobraževalno, ekološko in kulturno noto.

“Naredimo Celje zeleno” je namreč projekt, v katerem se ekologija prepleta s kulturo, njegov namen pa je dvigniti raven osveščenosti tako med mladimi kot tudi širšo populacijo ter na ta način prispevati h zagotavljanju lepše in bolj zelene prihodnosti našega mesta. Je prvi festival v Sloveniji, kjer si roke podajata ekologija in kultura.

Na Krekovem trgu, ki je bil osrednja lokacija dogajanja, je bila postavljena Reciklirna ulica, kjer so se predstavili ekološki projekti šol. Na veliki ploščadi pred izhodom na Krekovem trgu je stala Zelena avenija, kjer so se obiskovalcem predstavile zele tehnologije, ideje, postopki reciklaže itd., ki so pritegnili številne radovedne poglede. V okviru zelenega projekta je Mladinski center Celje sodeloval z E-transfomerjem, Vodno agencijo, Centrom ponovne uporabe, ZPO Celje (električna kolesa), s Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko (električni avtomobil) in družbama Simbio in Cinkarna Celje.

V atriju Mladinskega centra Celje je v tem času potekala razstava Zavoda Fokus Črne točke Celja, v sodelovanju s Klubom študentov občine Celje pa je potekalatudi  zbiralna akcija starih koles.

Za piko na i pa je dogajanje spremljal še pester kulturni program. Petkovo dogajanje na Krekovem trgu so popestrili The Groovers, otroci iz Zgibanke – gibalno plesni center ter mladi in nadarjeni harfistiki Dominika in Bea Kastelic. V soboto so obiskovalci Krekovega trga lahko zopet uživali ob otroških koreografijah, nastopu pravih glasbenih virtuozov in swing ritmih, tako da se je projekt “Naredimo Celje zeleno” končal tako dobro, kot se je tudi začel.

Sobotno dogajanje smo v objektiv ujeli tudi mi, vi pa ne pozabite, da je pomembno zeleno razmišljati vsak dan.

[simpleviewer width=100% height=700 id=882]
Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 0,853 seconds.