Nesrečni družini s pomočjo donacij zgradili novo hišo (foto)


bucar-hisa-n

Družina Bučar-Golob je osem mesecev po nesrečnem dogodku, zaradi katerega so ostali brez doma, dobila novo hišo.

bucar-hisa004S pomočjo plemenitih ljudi jo bodo sedaj skušali dokončati v najkrajšem možnem času, da se bo družina lahko čim prej preselila iz majhnega bivalnega zabojnika v svoj novi dom.

Lansko poletje je družino Bučar-Golob iz Lopate pri Celju doletela velika nesreča. Pri izvajanju adaptacijskih del temeljev stanovanjske hiše se je namreč porušila tretjina hiše.

Družina Bučar-Golob je v trenutku ostala brez svojega doma, saj hiša ni bila več primerna za bivanje.

Da bi bila nesreča še večja jim tudi zavarovalnica ni odobrila odškodnine za zavarovano hišo saj je bila odgovornost na strani izvajalca, ki je adaptiral temelje hiše. Kljub temu, da izvajalec pravno formalno jamči z vsem svojim premoženjem, je le-to skromno, saj razpolaga le s starim službenim kombijem. In četudi bo družina s svojim odškodninskim zahtevkom na sodišču uspela obstaja velika verjetnost, da do poplačila škode nikoli ne bo prišlo.

DCIM/100MEDIA/DJI_0562.JPGDružina je tako ostala brez hiše in z neodplačanim bančnim posojilom najetim za notranjo in zunanjo ureditev porušene hiše.

Krajevna skupnost Ostrožno in humanitarno društvo Enostavno pomagam sta takoj sprožila humanitarno akcijo, ki je doživela velik odziv. Po zaslugi donatorjev tako danes na mestu porušene hiše že stoji nova.

A ker so za gradnjo že bila porabljena vsa sredstva (50 tisoč evrov finančnih donacij in 50 tisoč evrov doniranih gradbenih storitev in materiala), za dokončanje hiše, ki bo družini omogočilo vselitev, pa bo treba zbrati še dodatnih 30 tisoč evrov, se bo humanitarno zbiranje finančnih in materialnih sredstev nadaljevalo. V mesecu maju pa bo organiziran tudi dobrodelni koncert, izkupiček katerega bo v celoti namenjen dokončanju hiše.

Pomagate lahko na naslednje načine:

Z donacijami materialnih sredstev: inštalacijski material za plinsko talno ogrevanje (plinsko peč že imajo), prezračevanje (rekuperator se ne bo nameščal zdaj, napeljale se bodo le inštalacije), mavčne plošče, izolacijo pod mavčnimi ploščami na podstrešju, profili, notranja vrata s podboji, talne obloge, keramika, sanitarna oprema, vodovodne in sanitarne armature, elektromaterial (vtičnice, stikala, svetila…), stiropor za talno gretje in fasado, material za izdelavo fasade, material za oplesk stropov in sten (izravnalna masa, notranje zidne barve), pohištvo (1 × otroška soba, 2 × mladinski sobi – vse tri fantovske, 2 × spalnica za Barbaro in Andreja ter Barbarino mami, ki je/bo živela pod isto streho, garderobne omare), bela tehnika in gospodinjski aparati. Za donacije gradbenega materiala ali opreme pišite na [email protected]
S finančnimi donacijami: Za vse tiste, ki ste pripravljeni donirati finančna sredstva, lahko le-ta nakažete na transakcijski račun Krajevne skupnosti Ostrožno, kjer se na transparenten način zbirajo donacije. TRR: SI56 0121 1645 0787 922, referenca: SI 00 18-07-2018, koda namena: CHAR, namen: Pomoč družini Bučar-Golob
SMS donacije: 5 EUR lahko donirate tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo BUCAR5 na 1919, nakar boste prejeli povratno zahvalno sporočilo, ki je za vas brezplačno.

bucar-hisa001

DCIM/100MEDIA/DJI_0474.JPG