Novi vozni red Slovenskih železnic: nov nočni vlak med Ljubljano, Celjem in Mariborom ter drugi novosti

06. 12. 2017 13:21

Novi vozni red Slovenskih železnic, ki bo začel veljati v nedeljo, 10. decembra, prinaša nekaj novosti tako v notranjem kot v mednarodnem potniškem prometu.

Med Ljubljano, Celjem in Mariborom bodo od 17. decembra 2017 do 1. januarja 2018 ter od 10. junija do 23. septembra 2018 vozili nočni vlaki. Vlak iz Ljubljane proti Mariboru bo odpeljal ob 00:45, iz Celja pa ob 2:08. Iz Maribora bo nočni vlak proti Ljubljani odpeljal ob 1:15, iz Celja pa ob 2:14.

Z nočnimi vlaki bomo še tesneje povezali naši največji mesti in številnim obiskovalcem prireditev, ki jih ob koncu leta ter poleti pripravljajo v Mariboru in Ljubljani, omogočili varno pot domov.

V Avstrijo vsak dan vozi več vlakov, in sicer: dvakrat na dan na relaciji Ljubljana – Laško – Celje – Maribor – Gradec – Dunaj. Vlaki imajo na Dunaju povezavo v Prago, Bratislavo in Varšavo.

Z vlakom se lahko pripeljete do dunajskega letališča, pri čemer morate na Dunaju prestopiti. Med Mariborom in Gradcem pa vsak dan vozi tudi sedem parov vlakov, ki imajo povezavo do letališča Gradec.

Prav tako v Zagreb vozi tudi direktni vlak iz Maribora in Celja.

Poleg InterCity vlaka Citadella, ki vsak dan vozi med Ljubljano, Celjem, Mursko Soboto, Veszpremom in Budimpešto, bo prihodnje poletje med Koprom in Budimpešto vozil tudi nočni vlak.

Novi vozni red si od 10. decembra naprej poglejte na tej povezavi: www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozni-redi

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,839 seconds.