Novo vozilo PGE Celje, na Ljubečni podpis, Celje gostilo skupščino poklicnih gasilcev


Stranski pogled na novo vozilo; foto: PGE Celje

Celjski poklicni gasilci se lahko pohvalijo z novim moštvenim vozilom za prevoz oseb in tovora znamke VW Crafter.

V vozilu je poleg voznikovega in sovoznikovega sedeža še sedem dodatnih sedežev, katere je možno namestiti v poljubno konfiguracijo. Vozilo bo enoti služilo za prevoz moštva na intervencije, izobraževanja, usposabljanja in kot rezervno poveljniško vozilo.

Utrinek po podpisu pogodbe; foto: PGD Ljubečna

Na Ljubečni so predstavniki tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva in Gasilske zveze Celje podpisali pogodbo z izvajalcem nadgradnje za novo gasilsko vozilo. Novo pridobitev bodo predvidoma prjeli v letu 2024.

Na Ljubečni se že pripravljajo na gasilsko tekmovanje in veselico, ki bo 29. julija. Za glasbeno kuliso bo poskrbel ansambel Murni, manjkal pa ne bo niti srečelov.

Utrinek s skupščine; foto: Združenje poklicnih gasilcev Slovenije

Dodajmo, da je bila 1. junija v  Narodnem domu v Celju peta skupščina Združenja slovenskih poklicnih gasilcev.

Državni sekretar Rudi Medved je ob tem prisotne nagovoril z besedami: “Poklicni gasilci ste pomemben steber naše varnosti. Če nesreč že ne moremo preprečiti, lahko mnogokrat omilimo njihove posledice. Gasilci, usposobljeni in strokovno podkovani, s hitrim in učinkovitim posredovanjem delate naš vsakdan varnejši vsak trenutek. Ker poklic gasilca ni zgolj služba. Je poslanstvo, ki terja od gasilca drugačen način življenja. Terja pogum, terja čut za solidarnost.”