Ob obletnici partnerstva posadili drevo

07. 10. 2019 14:20

Z zasaditvijo lipe v Mestnem parku in slovesnostjo v Narodnem domu so v petek proslavili 30 let prijateljstva med Celjem in nemškim mestom Singen, ki leži ob Bodenskem jezeru ob meji s Švico.

singen_narodni_dom_2019_oktoberOd leta 1989, ko je bila podpisana partnerska pogodba, je sodelovanje povezalo mnogo prebivalcev obeh mest, ki sodelujejo predvsem na področju kulture, šolstva, rdečega križa in gasilstva.

Mednarodnih izmenjav se je doslej med drugim udeležilo okoli 700 dijakov iz obeh mest. Sodelovanje med obema mestoma pa je pomembno tudi  zaradi izmenjave dobrih praks.

Nemška delegacija se je seznanila s sistemom javne izposoje koles KolesCe, kakor tudi s pomembnejšimi projekti, ki jih je Mestna občina Celje uresničila v zadnjem obdobju in si ogledali nekatere kulturne in turistične znamenitosti.

singen_splavar_2019_oktoberNadžupan Bernd Häusler je bil tudi pobudnik, da skupaj z županom Bojanom Šrotom v Mestnem parku zasadita lipo, ki ima za Slovence poseben simbolni pomen.

Singen ima nekaj manj kot 50 tisoč prebivalcev, od nemških mest pa v Celju sodelujejo še z malce večjim Grevenbroichom, ki je od Singna oddaljen dobrih 500 kilometrov in leži severno od Singna, od koder je delegacija do Celja morala premagati 750 kilometrov.

*foto: Nik Jarh

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,806 seconds.