Oba celjska Rotary kluba združila moči in podprla zdravstvene delavce


Rotary klub Celje in Rotary klub Barbara Celjska sta se ponovno povezala v skupnem prizadevanju spodbujanja dobrih in pozitivnih del, ki koristijo skupnosti. Tako so v tokratni skupni akciji podprli zdravstvene delavce Splošne bolnišnice Celje z različnimi potrebščinami in priboljški.

Splošna bolnišnica Celje je izjemno pomemben člen skupnosti in še kako zelo koristi bolnikom v njej. Dnevno smo lahko priča njihovim prizadevanjem – še posebej v zadnjih dveh letih, ko se srečujemo z epidemijo novega koronavirusa, kako usmerjajo moči v zdravljenje bolnikov in se borijo za zajezitev le-tega.

“Ker smo tudi člani Rotary klubov zavezani koristiti skupnosti, pomagati skupnosti na različne načine /zbiranje donacij in z njimi neposredno pomagati ranljivim skupinam, ali podpirati nadarjene iz šibkejšega socialnega okolja, podpirati ustanove, ki delajo v prid skupnosti, se odzivati na zahtevne razmere ob naravnih in drugih nesrečah…/, smo se tokrat odločili zahvaliti in podpreti zdravstvene delavce, ki so najbolj izpostavljeni v teh mesecih.

Tako smo pripravili nekaj sadja in 100 paketov z različnimi potrebščinami in priboljški, ki jim bodo zagotovo malce polepšali praznične dni. Predvsem pa smo jim želeli izraziti podporo pri opravljanju zahtevnega dela ter se jim na ta način v imenu skupnosti zahvaliti za njihovo predanost, srčnost in zavzemanje za bolnike,” je ob predaji paketov v imenu obeh Rotary klubov povedala Marijana Kolenko.