Občina bo problematiko prostorske stiske v šolah reševala postopoma

01. 03. 2019 18:43

V celjskih osnovnih šolah so zaključeni vpisi za šolsko leto 2019/2020. Ob tem se nekatere šole soočajo s prostorsko stisko.

Z Mestne občine Celje so sporočili, da se bo morala prostorska stiska reševati postopoma.

Vizija in smernice reševanja omenjene težave so začrtane, žal pa jih ni mogoče uresničiti čez noč, pravijo na Mestni občini Celje.

“Reševanje problematike prostorske stiske v osnovnih šolah je pogojeno z razpoložljivostjo javnih sredstev, katerih porabo moramo skrbno presojati. Zaradi tega je treba včasih rešitve pri že začrtanih projektih spreminjati in jih prilagajati trenutnim okoliščinam. Podobno velja tudi v primeru reševanja prostorske stiske v osnovnih šolah,” pojasnjujejo.

V lanskem letu so na občini začeli iskati rešitve, pri čemer so se posvetovali z ravnatelji, in sicer z ravnateljema najbolj obremenjenih šol (OŠ Hudinja in II. osnovna šola Celje) ter ravnatelji IV. osnovne šole, Osnovne šole Frana Roša in Osnovne šole Lava.

Prvotno so načrtovali, da bi prizidek najprej dobila II. osnovna šola Celje, ravnatelji pa so se na omenjenem srečanju sporazumno dogovorili, da se pri izgradnji prizidkov ponudi prednost Osnovni šoli Hudinja. Na MOC ob tem poudarjajo, da takšna odločitev ni bila sprejeta s sklepom občine, kot navajajo nekateri mediji.

“Razumemo stisko staršev in tudi vodstev šol, poudarjamo pa, da je treba težave reševati sistemsko in v skladu s proračunskimi zmožnostmi,” zaključujejo na MOC.

foto: OŠ Hudinja

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,232 seconds.