Obnovljene športne površine in otroško igrišče ob Koprivnici predani namenu (foto)

22. 10. 2021 07:20

Ob Koprivnici so danes predali namenu  obnovljene športne površine in otroško igrišče, ki so za KS Ostrožno lepa pridobitev. Otrokom, pa tudi ostalim krajanom, so sedaj na voljo odlični pogoji za igro, rekreacijo, druženje in sklepanje novih prijateljstev.

Svečanega odprtja se je med drugimi udeležilo tudi vodstvo Mestne občine Celje. Spremljevalni program pa so pripravili Celjski mladinski center in otroci ter vzgojiteljice iz Vrtca Zarja.    

Obnova športnih površin in otroškega igrišča je stala okoli 55.000 evrov. Obnovljeno je bilo obstoječe košarkarsko igrišče, postavljena so bila nova otroška igrala in elementi za vadbo na prostem ter miza za namizni tenis, urejena je bila travna površina za igre z žogo, postavljena zaščitna mreža, urejene so bile nove dostopne poti, zasajenih pa je bilo tudi 13 javorjev. Dela je izvedlo javno podjetje Zelenice, ki tudi sicer skrbi, da so zelene površine po mestu lepo urejene. Podjetje Zelenice izvaja tudi redni tedenski pregled vseh javnih otroških in športnih igrišč, ki se nahajajo na 41 lokacijah v Mestni občini Celje.

Mestna občina Celje sicer vsako leto izvaja obnovitvena dela na športnih igriščih, ki se nahajajo znotraj stanovanjskih naselij. Letos so tako v občinskem proračunu za obnovitvena dela na športnih igriščih namenili 78.000 evrov.

R. Č.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,028 seconds.