Oglejte si svet, svoje mesto in dom preko Google Street View

30. 01. 2014 11:12

ulicni_celje_naslovnaV lanskih vročih poletnih dneh so Slovenijo po dolgem in počez prevozili avtomobili spletnega giganta Google, ki so si za svojo aplikacijo Google Street View zadali fotografsko dokumentirati celoten svet.

V avgustu smo jih lahko srečali tudi na cestah v Celju okolici; zapeljali so se v praktično vsako mišjo luknjo. Mnogi med vami ste pisani avtomobil s kamero na strehi zagotovo opazili tudi na svojem dvorišču.

Google je tako ustvaril digitalni 3D posnetek celotnega sveta in od danes Ulični pogled (Google Street View) deluje tudi za Slovenijo.

S pomočjo Googlovih zemljevidov (Google maps) lahko preverite, kako bodo milijarde svetovnega prebivalstva v bodoče videle vaše domače mesto in dom. Ste ob obisku uglednega gosta ustrezno uredili zelenico, ostrigli živo medjo, populili plevel in okenske police okrasili s cvetočimi rožami? Kakšen vtis bo vaše domače kraljestvo pustilo pri množicah spletnih radovednežev? Kako se je na razgaljenje pred svetom pripravil vaš sosed?

Google Street View, katerega uporaba je brezplačna, je priročno orodje za načrtovanje počitnic ali obiskov sorodnikov in prijateljev doma in v tujini, ulični ogled svetovnih znamenitosti, pravzaprav za vsakršno raziskovanje sveta z domačega fotelja.

Do aplikacije dostopate preko Googlovega spletnega zemljevida Google maps (klik), poiščete želeno destinacijo, jo približate in na cesto postavite majhnega rumenega možička. Znašli se boste v 3D realnosti spletne aplikacije Google Street View.

Za pokušino objavljamo nekaj fotografij z Google Street View.

ulicni_celje2

ulicni_celje1

Googlovi avtomobili so digitalno zabeležili ves svet.

google_avto

plesni_tecaj_po_izbiri

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
190 queries in 1,661 seconds.