OOZ Celje vabi na brezplačni seminar: Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih


ooz_celjePo podatkih Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje so kostno – mišične bolezni v Sloveniji glavni vzrok za nastanek delovne invalidnosti, obenem pa je to tudi najpogostejši vzrok, zaradi katerega slovenski delavci odhajajo v bolniški stalež. Zaradi tega je ukrepanje na mestih, kjer ta stanja lahko nastanejo in mestih, kjer prihaja do najpogostejših okvar zdravja, nujno.

Kako se lahko učinkovito soočite z izzivom in v svojem podjetju na enostaven način pripomorete k zmanjšanju nesreč pri delu in zmanjšanju bolniškega staleža, boste izvedeli na brezplačnem seminarju za delodajalce ter samozaposlene osebe, ki ga organizira OOZ Celje v okviru projekta »Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih«, ki se bo ovil v četrtek, 18. februarja 2016, ob 13. uri, v dvorani OOZ Celje, Cesta na Ostrožno 4, Celje

Na seminarju se boste usposobili, kako s pomočjo enostavnih ukrepov dolgoročno vplivati na zmanjšanje nastanka delovne invalidnosti ter zmanjšanje bolniškega staleža zaradi kostno – mišičnih bolezni.

Teoretični in praktični del
Seminar bo sestavljen iz teoretičnega dela, kjer bodo udeleženci dobili uporabna znanja, ki vam bodo v pomoč pri razumevanju mehanizmov nastanka bolezni in poškodb mišično-kostnega sistema ter pri zavedanju lastne vloge v skrbi za zdravje.

Praktični del je zasnovan dinamično, vsi udeleženci so seveda vabljeni k aktivni udeležbi. Naučili se bodo pravilno izvajati vaje za izboljšanje gibljivosti, raztezne vaje in vaje za moč vse od: glave, vratu, podlahti, prstov, ramenskega obroča, hrbtenice, trupa in nog. Vaje se lahko izvajajo na delovnem mestu ali doma in omogočijo hitro, učinkovito razbremenitev ter posledično večjo delovno učinkovitost.

Seminar v trajanju 2 uri bosta izvedli Barbara Oštir, dipl.med.sestra in Petra Poznič, mag. športnih znanosti in kineziologinja.

Vsak udeleženec bo v elektronski obliki prejel uporabno gradivo, ki mu bo v pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti za preprečevanje in obvladovanje bolezni in poškodb mišično-kostnega sistema.

Prijave na seminar sprejemamo do torka, 16. 2. 2016, na elektronski naslov [email protected], na spodnjo prijao ali po telefonu 03/425 22 74.

Udeležba na seminarju je za vse udeležence brezplačna! Več podrobnosti tukaj (klik!).

»Projekt Obvladovanje kostno – mišičnih bolezni in poškodb pri delu v obrtnih dejavnostih je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije«