OOZ Celje vabi na junijska seminarja


ooz_celjeObmočna obrtno-podjetniška zbornice Celje v mesecu juniju vabi na dva seminarja. Na prvem, ki se bo odvil, 14. junija 2016, ob 12. uri, bo predstavljen državni presejalni Program Svit ter pomen prehrane za ohranitev zdravja, na drugem, ki se bo odvil 21. junija, tudi ob 12. uri, pa boste med drugim izvedeli, kaj prinaša nova sprememba Zakona o dopolnitvi minimalne plače za leto 2016 ter spremembe rek obrazcev.

Državni presejalni Program Svit ter pomen prehrane za ohranitev zdravja

Na prvem seminarju bo predstavljen državni presejalni Program Svit – program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki ga izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje. Program bo predstavila ga. Tatjana Škornik Tovornik, koordinatorica Programa Svit v celjski zdravstveni regiji.

Ga. Stanislava Drobnak, ambasadorka Programa Svit bo izpovedala svojo osebno izkušnjo z rakom debelega črevesa in s Programom Svit.

V drugem delu pa bo predstavljena pravilna dieta, ki je tudi »način življenja«, saj je le tako lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in vsemi obveznostmi, ki nam jih nalaga življenje.

Na drugem seminarju o minimalni plači, spremembah, nadurah in ostalem

Drugi seminar, ki nosi pomenljiv naslov Minimalna plača, zavarovalne osnove, spodbude za zaposlovanje in vse o spremembah REK obrazcev, pa boste med drugim izvedeli, kolikšen je znesek minimalne plače za leto 2016, kaj prinaša nova sprememba Zakona o dopolnitvi minimalne plače za leto 2016, na kaj moramo paziti pri obračunu minimalne plače delavcev, na katere dodatke moramo še posebej biti pozorni po novem od januarja 2016, kako je z obračunom nadur pri delavcih, zavarovalne osnove, kakšne so za s.p.-je v letu 2016, delavce, družbenike, o spodbudah za zaposlovanje po novem od 1. 1. 2016 ter o spremembah poročanja po REK obrazcih po 1.1.2016.

Seminar z aktualno tematiko bo izvedla Zdenka Bedekovič iz OZS, svetovalka–specialistka s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini, avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in predavateljica.

Vsebina:

• Zakon o minimalni plači, dopolnitev zakona o minimalni plači, globe

• Dodatki pri obračunu minimalne plače

• Obračun dodatkov po novem

• Zavarovalne osnove za s.p.-je, delavce, družbenike

• Spodbude za zaposlovanje

• Spremembe poročanje po REK obrazcih

Oba seminarja se bosta odvila v prostorih OOZ Celje in sta brezplačna za člane OOZ Celje in udeležence, ki imajo sedež podjetja ali stalno prebivališče na področju MO Celje ter občin Dobrna, Vojnik in Štore. Za vse ostale udeležence je prvi seminar brezplačen, cena drugega seminarja pa za ostale udeležence znaša 48,80 EUR z DDV.

Znesek do termina seminarja nakažite na TRR številka: 6000 0000 0413 097, LON, d.d., Kranj. Seminar bo organiziran za minimalno 10 udeležencev, v primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Vir: OOZ