OŠ Frana Kranjca in Vrtec Anice Černejeve z novim otroškim igriščem in učilnico na prostem (foto)


Osnovna šola Frana Kranjca in enota Hribček Vrtca Anice Černejeve sta bogatejša za novo otroško igrišče z učilnico na prostem.

Igrišče in učilnica sta bila urejena že leta 2019, vendar ju otroci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije niso mogli uporabljati, zato sta bila namenu predana šele sedaj. Otroci so nova igrala že preizkusili.

OŠ Frana Kranjca s 412 učenci in enota Hribček Vrtca Anice Černejeve z 48 otroki sta imela do sedaj zelo malo zunanjih zelenih površin. Leta 2016 je lastnik občini ponudil v odkup sosednje zemljišče s hišo. Mestna občina Celje je zemljišče z objektom odkupila za 60.000 evrov in že julija 2017 začela prva gradbena dela.

“Najprej smo porušili hišo, nato pa uredili zelo lepo igrišče z različnimi igrali in varnostnimi podlagami, poleg pa še učilnico na prostem. Zgradili smo pločnik, postavili ograjo in javno razsvetljavo,” razlagajo na občini.

Ureditev je stala okoli 100.000 evrov. Večino sredstev je prispevala MOC, del pa tudi OŠ Frana Kranjca, ki je s pomočjo sponzorjev in organizacije dveh dobrodelnih koncertov zbrala 18.000 evrov.

Kot je na otvoritvi dejal župan Bojan Šrot, je igrišče zasnovano kot medgeneracijsko in je lepa pridobitev za naselje Polule. Odprto bo namreč tudi v popoldanskem času in med vikendi, zato se bodo lahko na njem igrali tudi drugi otroci. “Želimo si, da uživali med igro, da bi pazili na svojo varnost in da bi z novo opremo ravnali z veliko mero odgovornosti,” je med drugim poudaril župan.

foto: MOC