Osnovna šola Glazija s številnimi novimi pridobitvami

20. 01. 2022 06:20

Osnovna šola Glazija je bila v lanskem letu deležna kar nekaj nadgradenj. Šola je dobila novo nadstrešnico, rekonstruiran vhod, posodobljeno strojnico terapevtskega bazena, ki ima odslej tudi avtomatski merilec za preverjanje kakovosti vode, in urejena parkirna mesta za kratkotrajno parkiranje. Šola je zaradi povečanega vpisa najela tudi dodatne prostore.

Mestna občina Celje je v omenjene projekte vložila 59.000 evrov.

Nadgradnje Osnovne šole Glazija tako otrokom, njihovim staršem ter organiziranemu prevozu omogoča varen in udobnejši dostop do šole. Lani poleti je bilo, poleg izgradnje štirih parkirnih mest za kratkotrajno ustavljanje vozil, sanirano in urejeno problematično površinsko odvodnjavanje meteornih vod iz bližnjega makadamskega parkirišča. Ob padavinah se je namreč voda prej stekala na dovozno cesto in pločnik pred šolo, ki sta bila posledično večkrat poplavljena. Vsa dela je izvedlo javno podjetje Zelenice.

Vrednost gradbenih in spremljajočih del urejanja parkirišč in odvodnjavanja je bila 23.000 evrov. Investicije v nadstrešek, vhod in terapevtski bazen pa 36.000 evrov.

Najeli tudi dodatne prostore

Osnovna šola Glazija je zaradi prostorske stiske oz. povečanega vpisa otrok za šolsko leto 2021/2022 najela dodatne prostore v bližini šole, in sicer v drugem nadstropju Vile Regina na Ipavčevi ulici. Strošek najema dodatnih prostorov v velikosti 260 m2 se skladno z veljavnim cenikom razporedi med občine, iz katerih prihajajo učenci OŠ Glazija. Na Osnovno šolo Glazija je trenutno vpisanih 220 otrok.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 3,077 seconds.