Pediatrični urgentni center z novim UZ aparatom

14. 07. 2020 09:39

V začetku lanskega leta je Splošna bolnišnica Celje na javnost naslovila prošnjo za pomoč, ki so jo potrebovali pri zbiranju potrebnih finančnih sredstev za nakup novega ultrazvočnega aparata, ki bo zdravnikom v Pediatričnem urgentnem centru v pomoč pri odkrivanju stanj, ki ogrožajo življenje, in diagnostiki najbolj ranljive populacije.

V sklopu akcije so zbirali sredstva s pomočjo donacij podjetij, potekale so donacije preko SMS sporočil, priredili so Dobrodelno tekmovanje v športnem plezanju za otroke v Celju, v korist akcije je šla vstopnina dobrodelne glasbene prireditve v Šentjurju. Pomemben del so s svojimi nakazili prispevali tudi posamezniki.

V relativno kratkem času so s pomočjo donatorjev zbrali 25.342,84 evrov. Po zaključenih postopkih nabave pa so 4. marca letos prevzeli ultrazvočni aparat Mindray M9, katerega končna cena je bila 34.117,30 evrov in ga takoj vključili v delo Pediatričnega urgentnega centra. Načrtovano javno predajo aparata jim je žal preprečila epidemija novega koronavirusa. Kljub temu, da se je formalno končala 31. maja, epidemiološka situacija še vedno ne omogoča, da bi v bolnišnici naredili javno predajo donacije. Vsem posameznikom in podjetjem, ki so pomagali se celjska bolnišnica zato zahvaljuje na daljavo.

“Iskrena hvala za vaše zaupanje v naše delo in za pomoč, ki ste nam jo namenili. Spet in znova se je pokazalo, da lahko kot skupnost naredimo več,” sporočajo iz Splošne bolnišnice Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
141 queries in 0,747 seconds.