Kaj bo dogajalo ob prazniku Mestne občine Celje


V luči občinskega praznika smo obiskali župana Mestne občine Celje Matijo Kovača, ki nam je predstavil prihajajoče aktivnosti.

Celje namreč v torek, 11. aprila, praznuje svoj praznik, ki ga je Mestna občina Celje sprejela leta 1991. Gre za dan, ko je leta 1451 Friderik II. takrat trški naselbini podelil mestne pravice, poleg tega pa bo letošnje praznovanje tudi v znamenju 700. obletnice prve pisne omembe Celja.

Na večerni prireditvi v Narodnem domu bo tako potekala podelitev občinskih priznanj, skozi ves dan pa bo v osrčju starega mestnega jedra poskrbljeno za pestro dogajanje s prireditvijo Pridi na zvezdo!. Tudi sicer pa bodo praznik spremljale številne dejavnosti skozi celoten mesec april.

Predstavili bodo delovanje Inkubatorja Savinjske regije, poklice in službena vozila, ki jih javne službe uporabljajo pri svojem delu, odvil se bo tradicionalni turnir v malem nogometu ter gledališka predstava Pravi heroji, na voljo bo brezplačen ogled razstav v Centru sodobnih umetnosti Celje, Starega gradu, znanstveno-zabavnega parka Tehnopark Celje in še mnogo drugih aktivnosti. V sodelovanju z Občino Laško se bo 15. aprila odvilo tudi Pomladno kolesarjenje, rekreacijska prireditev, ki bo namenjena vsem ljubiteljem kolesarjenja.

Prva izdaja celjskega časopisa; foto: Mestna občina Celje/Facebook

Ob vsem tem je župan Matija Kovač napovedal še 1. mestno konferenco Mestne občine Celje, Radikalno sodelovanje, ki bo v sredo v Celjskem domu. Poleg tega pa je z današnjim dnem izšlo popolnoma prenovljeno glasilo Mestne občine Celje – Časo.pis.