Po štirih letih odprli most, ki je vzel življenje mladi celjski igralki (foto, video)


Naslednji teden, natančneje 13. septembra, bodo minila natanko štiri leta od tragične nesreče na cesti proti AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, ko je deroča voda odnesla most čez reko Bolsko, malo kasneje pa sta v deročo strugo z vozilom zgrmela voznik in njegova sopotnica ter oba umrla. 

most-bolska-2013
Most, kot je bil videti leta 2013 (foto: Google Maps)

Po skoraj natanko štirih letih je cesta z novim mostom ponovno odprta za promet.

Na Vranskem so pred kratkim odprli most čez reko Bolsko na cesti proti centru varne vožnje na Vranskem. Ob poplavah 2014 je namreč most spodkopalo in ga odneslo, kar pa je imelo tragične posledice, saj sta takrat zaradi tega življenje izgubila dva mlada človeka.

Spomnimo, ob takratnih poplavah je deroča voda spodkopala in odnesla most čez reko Bolsko, po katerem je vodila cesta proti centru varne vožnje na Vranskem. Ne dolgo za tem, ko je most čez reko odneslo, sta se v jutranjih urah proti AMZS Centru varne vožnje na Vranskem peljala 30-letni uslužbenec AMZS Slovenija in 17-letna Celjanka, mlada igralka Lara Safran. Stoječa voda na mestu, kjer je stal most, vozniku ni dala slutiti, da mostu ni več, zato je zapeljal čezenj in skupaj s sopotnico zgrmel v deročo vodo, ki je nekaj metrov nižje končala njuni mladi življenji.

Od takrat pa vse do pred kratkim je bila cesta zaprta za promet, obvoz do AMZS Centra varne vožnje na Vranskem pa je bil urejen po drugi lokalni cesti. V izogib ponovitvi tragedije – most tragičnega leta 2014 ni spodkopalo prvič – so dela na mostu potekala nekaj let. Po štirih letih pa je cestna infrastruktura končno narejena tako, da je popolnoma varna. Občina Vransko je namreč pred časom, po večletnih prizadevanjih in zapletih končno pridobila uporabno dovoljenje za novozgrajeni most do AMZS Centra varne vožnje Vransko. Tako je po mostu lahko spet stekel promet, hkrati pa je bila razbremenjena lokalna cesta skozi naselje, po kateri je vsa ta leta potekal obvoz, kar je tamkajšnjim prebivalcem povzročilo nemalo sivih las. Obiskovalci centra varne vožnje so namreč čez naselje pogosto vozili s prekomerno hitrostjo tako da so domačini sredi naselja postavili celo kopijo stacionarnega radarja v upanju, da bo to malenkost umirilo voznike.

Most naj bi bil sedaj popolnoma varen tudi ob večjih poplavah.

Posnetek mesta tragične nesreče leta 2014 (video: Aleksander Reberšek):

bolska-most-kolaz

most-bolska-2013-1
Moste čez Bolsko, kot je izgledal leta 2013, ko ga je posnela Googlova kamera

club1946-premium-klik