Podelili nagrade Naj prostovoljcem 2010


Celjski mladinski center je danes pripravil šesti Festival prostovoljstva, na katerem so podelili nagrade za naj prostovoljca 2010.

Ugledna priznanja so v štirih različnih starostnih kategorijah prejeli Tadej Perčič, Sabina Zaleznik, Urban Kalšek in Maja Skakič. Nagrade je skupaj z direktorjem Mladinskega centra Celje Primožem Brvarjem podelil celjski župan Bojan Šrot, ki je ob tem povedal: “Celje je lahko ponosno na  mnoge dogodke, s katerimi različne organizacije bogatijo mestni utrip. Festival prostovoljstva je eden izmed tistih dogodkov, ki dokazujejo, da živimo v mestu, kjer ljudem ni vseeno za prostor, v katerem bivajo, in za sočloveka.”

Sicer pa je Državni zbor RS februarja letos sprejel  Zakon o prostovoljstvu, ki prvič sistemsko ureja področje prostovoljstva. Zakon opredeljuje prostovoljstvo kot družbeno koristno brezplačno delo, prostovoljci pa bodo o pridobljenem znanju prejeli potrdilo. Novost, ki se uvaja v pravni red na obravnavanem področju, je poenotenje in sistematično vodenje evidenc o prostovoljcih in opravljenem prostovoljskem delu.

A.T., R. Č.

Foto: www.mc-celje.si