Potrjeni prejemniki priznanj MO Celje v letu 2020: častni meščan je Janko Hartman, 1 zlati grb, 3 srebrni, 3 bronasti in 6 kristalnih

19. 02. 2020 15:30

Mestni svet Mestne občine Celje je na včerajšnji 11. redni seji potrdil vseh 14 nominirancev za prejemnike priznanj Mestne občine Celje v letu 2020, ki jih je predlagala Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade. Mestni svet je tako podelil naziv častni meščan, zlati celjski grb, tri srebrne, tri bronaste in šest kristalnih celjskih grbov.

janko-hartman-castrni-mescanČastni meščan Celja bo tako postal Janko Hartman. Naziv prejme za izjemen arhitekturni prispevek pri urbanem razvoju starega mestnega jedra in  restavriranju pomembnih mestnih zgradb ter snovanju poslovno stanovanjskih stavb, s katerim je bistveno zaznamoval arhitekturno podobo mesta Celje.

Hartman je bil nekaj let zaposlen tudi na Občini Celje kot mestni arhitekt. V »njegov čas« sodijo med drugim prenova železniške postaje, Celjskega in Narodnega doma.

Zlati celjski grb prejme Tomaž Benčina za dolgoletno uspešno poslovno vodenje Cinkarne Celje in prispevek k razvoju celjskega gospodarstva.

Srebrni celjski grb prejmejo:

– mag. Marijana Kolenko za vsestransko ustvarjalno delo v prosveti in kulturi ter dolgoletno prostovoljno humanitarno delovanje v Mestni občini Celje.

– Ekonomska šola Celje za predanost vzgoji in izobraževanju številnih generacij in vključenost v širše družbeno okolje.

– Nogometni klub Celje za bogat prispevek pri ohranjanju tradicije nogometa v mestu Celje ter za spodbujanje in prenašanje znanja na mlade igralce.

Bronasti celjski grb prejmejo:

– dr. Borut Batagelj za promocijo arhivske dejavnosti in raziskovanje zgodovine s posebnim poudarkom na zgodovini športa.

– Lenart Horvatič za  široko vpetost v kulturno-družbeno dogajanje v mestu Celje ter igralsko upodobitev Hermana II, s katero je prispeval k prepoznavnosti zgodovine celjskih grofov.

Območna obrtno-podjetnikša zbornica Celje za več kot 50-letno uspešno nudenje podpore obrtnikom in podjetnikom in prispevek k razvoju obrtno-podjetniške dejavnosti.

Kristalni celjski grb prejmejo:

– LUCIJA DEŽAN za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

– HANA FIDERŠEK za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

– SARA JEROMEL za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

– LEA KUKOVIČIČ za odličnost v celotnem študijskem obdobju na  Akademiji glasbenih umetnosti v Pragi, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

– NUŠA OFENTAVŠEK za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

– HANA ŠROT za odličnost v celotnem študijskem obdobju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, za uspehe na različnih področjih in kot spodbudo za nadaljnje delo.

O prejemnikih najvišjih priznanj je mestni svet odločil soglasno.

Vsi dosedanji častni meščani Celja (klik!)

Najvišja priznanja bo župan Bojan Šrot podelil na slovesnosti ob prazniku Mestne občine Celje, ki bo v soboto, 11. aprila 2020. Vsi prejemniki priznanj bodo predstavljeni tudi v brošuri in v Mestnem časopisu, ki bosta izšla ob prazniku.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,997 seconds.