Predavanja za bodoče starše v porodnišnici SB Celje tudi v letu 2019


Bodoči starši bodo tudi v letu 2019 deležni brezplačnih predavanj, ki jim bodo ponudili številne odgovore o nosečnosti, porodu, negi in oskrbi novorojenčka.

Na začetku letošnjega leta je Ginekološko-porodniški oddelek Splošne bolnišnice Celje začel z brezplačnimi predavanji, namenjenimi nosečnicam in njihovim partnerjem. Z njimi je zdravstveno osebje tega oddelka želelo vzpostaviti neposredno komunikacijo z bodočimi starši, v kateri je mogoče poiskati odgovore na številna, včasih zelo kompleksna in raznovrstna vprašanja o nosečnosti, porodu, negi in oskrbi novorojenčka. Na tak način je namreč mogoče zmanjšati strah pred porodom, uskladiti pričakovanja z realnimi možnostmi in mlade starše z informacijami pripraviti na izkušnjo, ki je pred njimi.

Nosečnice in njihovi partnerji so predavanja, ki jih izvajajo ginekologi, pediatri, diplomirane babice, medicinske sestre in anesteziologi zelo dobro sprejeli. Poleg tega, da jih obiskujejo v velikem številu, so tudi povratne informacije ob koncu srečanj tako pozitivne, da so se v SB Celje odločili z njimi nadaljevati tudi v letu 2019.

Še naprej bodo predavanja potekala načeloma vsak drugi in četrti teden v mesecu, ob sredah od 14.15 do 18. ure. Nov urnik terminov za celo leto 2019 je že objavljen na spletni strani bolnišnice (tukaj – klik).