Predavanje dr. Semirja Osmanagića – Energija piramid in megalitov (video)


DSCN9850 (Kopiraj) DSCN9861 (Kopiraj)Minulo nedeljo je v prostorih Narodnega doma Celje predaval dr. Semir Osmanagić, strokovnjak za piramide in predzgodovinska ljudstva, ki je spregovoril na temo energije piramid in megalitov. 

Dr. Semir Osmanagić je leta 2005 pričel z raziskovanjem piramid, ki se nahajajo v “dolini bosanskih piramid v Visokem” pri Sarajevu.

Orientacija vseh piramid v Visokem, je pravilno naravnana proti kozmičnemu severu. Tu se nahajajo piramida Sonca, ki je visoka 220 m, piramida Meseca, piramida Bosanskega Zmaja, Hram matere Zemlje, piramida Ljubezni ter Tumulus, ki v Bosno vsakoletno privabijo številne turiste in raziskovalce z vsega sveta.

Dr. Osmanagić trdi, da piramide niso služile kot grobnice: “Piramide so najstarejši, najpopolnejši energetski stroji. Grajene so bile zato, da pritegnejo pozitivno energijo iz vesolja, jo predelajo in nato oddajajo v svojo okolico. Namenjene so ohranjanju vitalnosti človeških celic, obnavljanju energije v telesu, vzdrževanju naravne harmonije in zdravja.”

piramide-bosnaZa to pa so potrebni določeni kriteriji:

1. Geometrija (geometrijsko gledano gre za piramide, ko se 4 stranice srečajo na vrhu)

2. Gradbeni material (pomembni sta trdnost in absorpcija vode)

3. Stran neba (kozmično severno)

4. Notranji prostori 

5. Podzemni tuneli (tuneli predstavljajo spiralen efekt, kar je še posebej vidno pri bosanskih pisamirdah, v katerih se nahaja največja mreža podrzemnih tunelov)

6. Voda (izjemno pomembni so podzemni vodni tokovi pod piramidami

7. Sveta geometrija (na primeru bosanske piramide gre za enakostranični trikotnik, saj vse stranice merijo 2,2 km; širše gledano lahko pri strukturi govorimo o roži življenja)

8. Astronomske karakteristike (okoli piramide lahko spremljamo ples sonca in lune)

9. Prostori s povišano energijo ( piramide so vedno grajene na lokacijah z močnim energijskim poljem)

10. Vulkanske linije (ravne vulkanske linije po navadi povezujejo 2 ali več vulkanov)

11. Energetski fenomen (gre za bioenergetska polja, ki jih ne vidimo s prostim očesom)

DSCN9862 (Kopiraj)V tunelih Ravne, ki se razprostirajo na področju 10 kilometrov pod piramidami, so znastveniki izmerili številne energetske fenomene. Schumannova resonanca 7,83 Hz je enaka osnovni zemeljski resonanci in je idealna za vse življenje na planetu. Koncentracija negativnih ionov, ki čistijo atmosfero od bakterij in virusov, je nekaj desetin višja od povprečne, kar razloži blagodejni učinek na naše telo.

Pod njenim vplivom najbolje razvijamo svoje fizične, umske in duhovne čute ter sposobnosti. Visoka prisotnost negativnih ionov povečujejo tudi prisotnost kisika v krvi in možganih. Celice se lahko ponovno obnovijo in prevzamejo svojo funkcijo.

Dr. Osmanagić je razkril tudi nekaj znanstvenih dokazov, da je čista energija mogoča. Prav tako je dokazano, da je možna nezemeljska tehnologija. Na vrhu piramide Sonca so namreč izmerili resonanco 28 kHZ, ki se širi v nebo, kar bi nam v bodočnosti dejansko lahko omogočilo komunikacijo vesoljem.

DSCN9851 (Kopiraj)“Napočil bo dan, ko bo ta energija dosegla tudi nas. To bo prvi temelj svobodne družbe,” je dodatno pojasnil dr. Osmanagić, ki je s svojim zanimivim predavanjem sicer napolnil Narodni dom Celje. Obiskovalcem predavanja je razkril tudi blagodejne učinke piramid in tunelov Ravne na konkretnih primerih, ki so bili dih jemajoči. Sodobne znanstvene meritve namreč dokazujejo, da je piramida Sonca, s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih tunelov Ravne in drugih piramidalnih zgradb, močan sevalnik energije. To odkritje pa je pomembno tudi zaradi neverjetnih zdravilnih učinkov teh energij. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih tunelih, dokazano razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.

Dr. Semir Osmanagić je na predavanju dodatno predstavil še svojo knjigo »Nova arheologija: megaliti i energija planete«, ki je požela veliko zanimanja.

V kolikor ste zamudili predavanje, si ga lahko ogledate v spodnjem video posnetku ali pa se odločite za obisk tunelov Ravne.