Predavanje: Zdrav duh v zdravem telesu – je to vpliv čustev na imunski sistem ali kaj več? (video)


Sredi tedna je v Celjskem domu potekalo predavanje s pomenljivim naslovom: Zdrav duh v zdravem telesu – je to vpliv čustev  na imunski sistem ali kaj več? Nekaj deset zbranim je predavala Mojca Bobnar, mag. farm. iz Celjskih lekarn.

Prihaja čas, ko bodo poletna oblačila zamenjala toplejša oblačila, ko se bo vročina za nekaj časa poslovila od nas in vse to od nas zahteva pripravo na nekoliko hladnejše dni. Tema o imunskem sistemu se zdi sicer marsikomu že “izpeta”, zdi se, kot da je bilo o tem povedanega že ogromno in skorajda ne moremo izvedeti nič novega v zvezi s tem. Vendarle pa je po mnenju zaposlenih v JZ Celjske lekarne čas, da se malce spomnimo in pripravimo na prihajajočo zimo ter se lotimo preventivnih ukrepov, da bo zimo minila v veselem vzdušju, s čim manj obiski pri zdravniku.

Predavanju so z zanimanjem prisluhnili starejši in manj starejši udeleženci predavanj.

Predavateljica Mojca Bobnar, mag. farm., je skozi predavanje osvetlila pojme, ki se nanašajo na imunski sistem, kako deluje slednji, kateri so znaki in opozorila, da je nekaj potrebno spremeniti, kako deluje imunski sistem ipd. Katere so bolezni, ki jih povezujemo s čustvenimi motnjami, kaj so pravzaprav alergije in kateri je prepoznavni pokazatelj slabega imunskega sistema? Predavateljica je nanizala jasne odgovore na ta vprašanja. Kateri so, si lahko ogledate v spodnjem video posnetku, v katerega smo zajeli celotno predavanje Mojce Bobnar.

V prvem video posnetku smo pripravili nekaj krajših odlomkom predavanja, v drugem pa si lahko ogledate celotno predavanje.

v/t/f: eH