Razstava eksotičnih živali v Mozirskem gaju navdušila obiskovalce (foto)

20. 08. 2022 17:37

Konec prejšnjega in v začetku tega tedna je v Mozirskem gaju potekala največja razstava eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, in poletna razstava cvetja, ki je privabila številne obiskovalce. Čeprav jo je v petek in soboto zagodlo vreme, so bili organizatorji z obiskom izredno zadovoljni.

Največ obiskovalcev je Mozirski gaj obiskalo v nedeljo in ponedeljek.

Med sprehodom po Mozirskem gaju ste si v času razstave lahko ogledali kar pet šotorov z živalmi. Največja sta bila ponovno namenjena kačam in kuščarjem. “Lahko bi rekli, da so prav slednji obiskovalce še posebej prevzeli. Izredno veseli so bili tudi obiska dveh mačkov pasme main coon, ki sta nas obiskala kljub dežju. Pa tudi čudovitega nastopa lipicancev, ki so nas obiskali 15. avgusta in kar dvakrat obiskovalcem pripravili pravo pašo za oči,” so povedali v Mozirskem gaju.

V času razstave se je dogajalo ogromno. Otroci so lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah in si poslikali obraz. Prav vsi pa so lahko svoj strah pred eksotičnimi živalmi premagovali s pomočjo kotičkov dotika, kjer so se lahko pod nadzorom članov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo dotaknili kač, kuščarjev in žuželk. Ali pa celo obiskali Bioexove delavnice za premagovanje strahu.

Čeprav je poletna razstava za nami, Mozirski gaj ostaja odprt. Cvetje in senca dreves vam bodo še naprej jemali dih, saj so to poletje zasadili preko 120.000 sadik cvetja. Očarali vas bodo tudi ikonični vrtovi. Skozi zgodovino pa se boste lahko sprehodili s pomočjo zgodovinskih objektov. V Mozirskem gaju sicer že 17. septembra pripravljajo tudi tradicionalno jesensko razstavo buč, 24. septembra pa 12. tekmovanje za najtežjo bučo.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 1,157 seconds.