Rotary klub Celje ponovno mnogim polepšal velikonočne praznike


Člani Rotary kluba Celje, ki mu v tem rotarijskem letu predseduje Uroš Rošer, so v času pred velikonočnimi prazniki bili ponovno aktivni in pripravili več manjših dogodkov.

Kljub vsem omejitvam jim je Rotary klubu Celje v varnem okolju uspelo pripraviti dobrodelno stojnico na cvetno soboto, na kateri so se pridružili tudi člani Društva za cerebralno paralizo Sonček Celje, katerim klub že več kot 20 let pomaga na različne načine, da lažje premagujejo stiske, bivanjske pogoje…

Dobrodelno stojnico so pripravili z dvema namenoma: zbrati čim več dobrodelnih sredstev za obdaritev starejših in osamljenih ljudi ter jih za praznike razveseliti z različnimi dobrotami, drug namen pa je bil zbrati čim več sredstev tudi za Društvo Sonček, katerim bodo z doniranimi sredstvi pomagali lajšati zdravstvene tegobe, s katerimi se srečujejo njihovi člani in se v teh zelo težkih časih le še stopnjujejo. Časi so zelo zahtevni, tako pride vsaka pomoč ranljivim skupinam še kako zelo prav.

“Javno se zahvaljujemo Simbiu Celje za podporo s stojnicami, medijski hiši NT&RC ter ostalim medijem, ki vedno podpirate dobra dejanja kluba ter vsem, ki so se ustavili na naši stojnici in darovali dobrodelne prispevke, ki smo jih člani Rotary kluba še oplemenitili s svojimi lastnimi. Tako nam je skupaj uspelo zbrati nekaj sredstev, ki smo jih razdelili za tri  namene: z zelo lepimi paketi prazničnih dobrot smo obdarili okrog 40 starejših in osamljenih – za sodelovanje se zahvaljujemo tudi Karitas-u -, Društvu Sonček smo darovali 500 evrov za njihove potrebe, prav tako smo v teh dneh uspešno predali prenosni računalnik za otroke, ki se šolajo na daljavo v Varni hiši Celje. Skupna vrednost vseh akcij je okrog 1.500 evrov.

Še enkrat se je pokazalo, da z združenimi močmi lahko veliko naredimo, predvsem pa pomagamo. Najlepša hvala vsem vam, ki naše akcije predstavite v javnosti za objave, da javnost izve, komu in koliko zbranih sredstev namenjamo za različne oblike pomoči. Iskrena hvala vsem,” je ob še enem izmed številnih dobrodelnih dejanj Rotary kluba Celje dejala Marijana Kolenko.