SB Celje zaradi številnih kršitev poziva obiskovalce k spoštovanju omejitev in ukrepov

19. 06. 2020 14:44

V Splošni bolnišnici Celje se srečujejo s številnimi kršitvami ali pa poskusi kršitev ukrepov, ki so jih uvedli ob delni sprostitvi obiskov hospitaliziranih pacientov 10. junija 2020.

Od takrat so obiski posameznega pacienta omejeni na eno odraslo osebo na dan, ki mora biti zdrava, imeti pa mora tudi negativno epidemiološko anamnezo. Obiski so otrokom dovoljeni le izjemoma, v dogovoru z zdravnikom na posameznem oddelku. Pri porodnicah so dovoljeni samo obiski očetov novorojenčkov, pri otrocih, ki se zdravijo v bolnišnici, pa le obiski staršev ali skrbnikov. Obiski lahko trajajo največ 15 minut.

Vse obiskovalce ponovno opozarjajo, da se držijo:

  • omenjenih omejitev,
  • da si pred vstopom v bolnišnico razkužijo roke in
  • da na obisk pridejo s svojo zaščitno masko, ki si jo namestijo pred vstopom in jo nato nosijo ves čas obiska. Brez zaščitne maske vstop v bolnišnico ni dovoljen.

Ker je k posameznim pacientom na obisk v istem dnevu prihajalo več obiskovalcev, bodo bolnišnični oddelki poslej vodili še dodatno kontrolo vstopa in bodo k pacientu spustili le enega obiskovalca dnevno.

V primeru, da bodo imeli v bolnišnici še naprej težave z zagotavljanjem spoštovanja uvedenih ukrepov s katerimi si prizadevajo za zmanjšanje tveganja za prenos okužbe z novim koronavirusom v bolnišnico, bodo morali omejitev obiskov ponovno poostriti.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 5,346 seconds.