Škofijska Karitas Celje pomagala 1.272 družinam, obdarila 2.885 otrok, podarila 21 tisoč evrov,…

11. 12. 2018 10:05

rp_Škofijska-karitas-Celje-300x201.jpgŠkofijska Karitas Celje svojo dobrodelnost razdaja tudi v zimskih in prazničnih dneh. Tako so v zadnjih tednih na različne načine pomagali in osrečili številne posameznike.

Sodelavci Karitas v celjski škofiji so v zadnjih tednih z osnovnimi živili, higienskimi pripomočki in nekaterimi priboljški pomagali 1.272 socialno ogroženim družinam. Živila so kupili iz lastnih sredstev, ki jih zberejo na Škofijski in župnijskih Karitas.

Poleg tega so v zadnjih treh mesecih med socialno ogrožene razdelili 13.730 kg jabolk slovenskih pridelovalcev.

Pomagali so tudi sv. Miklavžu, da je obdaril 2.885 otrok in 309 ranljivih posameznikov, med njimi tudi brezdomce in osebe z motnjo v razvoju ali težjo boleznijo.

Sodelavci župnijskih Karitas bodo v dneh pred božičem na domu ali v domovih za starejše obiskali in obdarili več kot 3.500 starejših in osamljenih.

V sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, RTA agencijo in številnimi donatorji – podjetji in gospodarstveniki, bodo pred prazniki z darilnimi boni za nakupovanje v mestu obdarili 614 socialno šibkih otrok, starejših in posameznikov. Skupna vrednost podarjenih bonov znaša 21.270 evrov.

Ob Miklavžu pa so pričeli tudi z akcijo Nasmeh upanju, v kateri zbirajo sredstva za nadaljnjo pomoč socialno ogroženim in dolgotrajno bolnim otrokom. Vsi, ki bi želeli prispevati, lahko pošljejo SMS s ključno besedo SOLIDAREN ali SOLIDAREN5 na 1919 in darujejo 1 oz. 5 evrov za pomoč otrokom v stiski.

Škofijska Karitas se ob tem zahvaljuje vsem, ki jim pomagate delati dobro.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 1,433 seconds.