Škofijska Karitas Celje pred božično-novoletnimi prazniki v pomoč najbolj ogroženim


Sodelavci Karitas v celjski škofiji so kljub epidemiji v zadnjih tednih skrbeli za pomoč najbolj ogroženim med nami. Pripravili in razdelili so 2.345 paketov higienskih pripomočkov in živil za socialno ranljive družine, posameznike in starejše.

Med drugim so tako pomagali sv. Miklavžu, da je obdaril 600 otrok in ranljivih posameznikov, med njimi tudi brezdomce in osebe z motnjo v razvoju ali težjo boleznijo.

V sodelovanju z youngCaritas in revijo Mavrica so z božičnimi darili polepšali praznike 86-im otrokom.

Skupaj s sodelavci župnijskih Karitas so pred božičem 3.771 starejšim in osamljenim poslali voščilnico in osebno pismo. Voščilnice so ročno izdelali uporabniki programov socialnega vključevanja.

V sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, RTA agencijo in številnimi donatorji – podjetji in gospodarstveniki, so pred prazniki z darilnimi boni akcije Za nasmeh v mestu obdarili 546 socialno šibkih otrok, družin, starejših in posameznikov. Skupna vrednost podarjenih bonov znaša 21.840 EUR.

V sodelovanju z Rotary klubom Celje so pred božičnimi prazniki obdarili 57 družin v socialni stiski, s pomočjo zaposlenih in učencev OŠ Lava pa 75-im starejšim polepšali praznike s piškoti in lepimi mislimi.

Ob Miklavžu smo pričeli z akcijo Nasmeh upanju, v kateri zbiramo sredstva za nadaljnjo pomoč socialno ogroženim in dolgotrajno bolnim otrokom.

Ob vsem naštetem so v Škofijski Karitas Celje hvaležni vsem, ki ste že ali še boste darovali.