Slovenske Konjice: razplamtela se je “bazenska vojna”

20. 06. 2017 14:29

Pred dnevi je iz Slovenskih Konjice prišla vest, da letošnje poletje tamkajšnje kopališče ne bo obratovalo. V občini sicer premorejo še en bazen, in sicer v 11 kilometrov oddaljenem Zbelovem, blizu pa so tudi Zreče, kjer pa je kopanje nekoliko dražje.

Zaradi poškodb, ki jih nosi konjiški bazen, zgrajen pred dobrimi šestimi desetletji, je konjiška občinska uprava sporočila, da so bili primorani sprejeti odločitev, da bo ta v letošnji sezoni zaprt.

Po precejšnjem negodovanju se je tamkajšnja lokalna skupnost odločila, da za vse kopalce omogoči brezplačen avtobusni prevoz do bazena, šolarji pa bodo imeli preko društva prijateljev mladine organiziran brezplačen obisk bazena.

Priložnost za politični preobrat?

Konjiška opozicija želi osvežitev
Konjiška opozicija želi osvežitev

Konjiška politična opozicija sedaj kuje vroče železo in na svojstven način protestira proti politiki župana Mirana Gorinška, ki mu med drugim očitajo, da pretirava s postavljanjem spomenikov. Tako pred vhodom v občinsko zgradbo zbirajo prispevke v obliki vode, napovedana pa je tudi izredna seja občinskega sveta, sklicana na pobudo neodvisnih svetnikov, SD SMC in DeSUS.

Pred leti so npr. v Šentjurju v t.i. aferi mivka z vztrajno propagando uspeli spodnesti takratnega župana Štefana Tisla, ki ga je, zaradi kasneje sicer nedokazanih prenapihnjenih številk pri gradnji igrišča za odbojko na mivki, nadomestil Marko Diaci.

*foto: FB/Jernej Štromajer

maraton-drzavnosti

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 1,022 seconds.