Šmartinsko jezero s kopalno primerno vodo

22. 09. 2018 08:05

Ob koncu koledarskega poletja smo s strani celjske občine prejeli informacijo o kopalni kakovosti vode v Šmartinskem jezeru. 

Po mnenju strokovnjakov velenjskega podjetja EUROFINS ERIKo Slovenija, d. o. o., ki so izdelali monitoring kopalnih vod za Šmartinsko jezero, je voda primerna za kopanje.

V sklepnem mnenju so zapisali naslednje:

»Rezultati analiz vode iz Šmartinskega jezera kažejo dobro kakovost glede na mikrobiološke parametre. Fizikalno kemijski parametri ne odstopajo od normale, prosojnost vode je le nekoliko zmanjšana zaradi kalnosti vode. Vidne nečistoče in prisotnost površinske gošče nismo zaznali v nobenem vzorčenju, prav tako ni bilo opaziti razrasti makroalg. Kisika je bilo v jezeru na površini dovolj, prisotnosti mineralnih olj in fenolov pa nismo zaznali. Na podlagi analiz ocenjujemo, da je voda primerna za kopanje.«

Vzorčenje Šmartinskega jezera so opravili v skladu s predpisano zakonodajo za kopalne vode v času poletne kopalne sezone. V obdobju od začetka junija do konca avgusta so vzorce tako odvzeli sedemkrat.

club1946-premium-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,834 seconds.