Španski veleposlanik obiskal Celje


Mestno občino Celje je obiskal veleposlanik Španije v Sloveniji Nj. Eks. Juana Arísteguia Labordea, kjer ga je sprejel župan Bojan Šrot.

Veleposlanik je s svojim delom v Sloveniji začel aprila lani in je bil prvič na vljudnostnem obisku v Celju in na Mestni občini Celje.

Knežje mesto ga je naše mesto navdušilo s svojo bogato zgodovino, turističnimi znamenitostmi in inovativnimi podjetji. Po njegovih besedah Celje ni samo ekonomsko močno, temveč je izjemno v vseh pogledih.

Španskemu veleposlaniku je župan uvodoma predstavil Mestno občino Celje, najpomembnejše projekte in načrte za prihodnost. Pogovor je nato tekel predvsem okoli vseh aspektov življenja in dela v knežjem mestu, od športa do industrije, prometnih izzivov, trajnostnega razvoja in dragocenih arheoloških najdb. Predvsem ga je navdušilo dejstvo, da Mestna občina Celje že več let načrtno odkupuje gozdove, da imamo zelo veliko zelenih površin in da v Mestnem gozdu raste Pečovniška duglazija, ki je najvišje izmerjeno drevo v Sloveniji. Septembra je, če mu bodo delovne obveznosti to dopuščale, obiskal tudi MOS.

Na sprejemu, ki sta se ga udeležila tudi podžupanja Breda Arnšek in podžupan Vladimir Ljubek, se je veleposlanik vpisal v knjigo gostov, župan pa mu je izročil protokolarno darilo Monografija Celja.

foto: MOC