Spomladi začetek rekonstrukcije ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo

14. 11. 2018 18:45

Mestna občina Celje se ves čas aktivno vključuje v postopke pri državnem projektu rekonstrukcije dela ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo. Prizadevamo si, da bi se dela čimprej začela. Naše strokovne službe so vložile in zagovarjale projektno nalogo, sodelovale pri projektiranju in pri odkupu zemljišč. Zavedamo se, da je na tem cestnem odseku nujno potrebno zagotoviti večjo prometno varnost, vendar pa na postopke, ki jih vodi država, kot lokalna skupnost nimamo ključnega vpliva. Kot so nam sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, je projekt zdaj recenziran in uvrščen v načrt za naslednje leto.

Pred kratkim so s postopkom javnega razpisa izbrali inženirja, ki bo nadziral celoten projekt in bo še letos pripravil javni razpis za izbiro izvajalca del. Ta bo izbran najkasneje do pomladi in bo, kot načrtujejo na DRSI, okoli 80 odstotkov vseh del končal do konca leta 2019, ostalo pa v letu 2020.

Rekonstrukcija nekaj manj kot kilometer dolgega odseka ceste je ocenjena na okoli 2,2 milijona evrov. Izvajalec del, ki ga bo izbrala država, bo na obeh straneh ceste zgradil pločnik ter kolesarsko stezo, medtem ko bo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, d. o. o., obnovilo kanalizacijo in vodovod. Na ovinku s Tumovo ulico je predvideno novo krožišče, ki bo še dodatno prispevalo k večji prometni varnosti.

Mestna občina Celje bo za rekonstrukcijo ceste iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala bo izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so potrebna za izgradnjo pločnika, je Mestna občina Celje že prispevala polovico potrebnega denarja.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 3,179 seconds.