Teharsko pokopališče zaščiteno pred divjadjo


Javno podjetje Zelenice so februarja začeli s postavitvijo ograje na spodnjem delu pokopališča Teharje. Postavljenih bo 245 metrov žične ograje, ki bo grobove ščitila pred divjadjo. Na tem območju ograje doslej ni bilo, zato je divjad lastnikom grobov neprestano povzročala škodo.

Zaposleni v javnem podjetju Zelenice so z deli začeli konec februarja, končali pa jih bodo predvidoma do začetka aprila, sporočajo s celjske občine. “Na željo lastnikov grobov in Krajevne skupnosti Teharje so na podlagi odločbe celjske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije odstranili stara drevesa, ki so s svojimi vejami segala na območje grobov. Drevesa, ki so rasla na zelo zahtevnem terenu in bi lahko od padcu poškodovala grobove in bližnje objekte, so odstranili alpinisti, ki jih je javno podjetje Zelenice prosilo za strokovno pomoč,” so še pojasnili na MOC.

Delavci so morali večino dela opraviti ročno in s pomočjo prilagojenih transportnih sredstev. Les so odpeljali na deponijo, posekano območje, kjer so našli kupe starih odpadkov, so počistili in spet vzpostavili gozdni red.