Tudi dijaki Šolskega centra Celje odlični na državnem tekmovanju v računalniškem razmišljanju Bober


Bober2015_drzavno_sccMinulo soboto je na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju Bober, ki je del mednarodnega tekmovanja, v katero je vključenih že več kot 40 držav. Nanj se je uvrstil približno 1 % najboljših tekmovalcev s šolskega tekmovanja.

Gimnazijo Lava so zastopali Matija Krumpak (1. c), Gaja Hribernik (1. a), Alja Kolenc (4. d) in Rok Krumpak (4. e), ki so, kot so zapisali na spletni strani Šolskega centra Celje (ŠCC), že z uvrstitvijo na državno tekmovanje dosegli velik uspeh. Njihova mentorja sta bila Karmen Kotnik in Tomislav Viher.

Tekmovalci ŠCC so prizorišče tekmovanja zapuščali nasmejani, saj so dosegli odličen ekipni rezultat: dva državna prvaka v kategoriji 1. in 4. letnika. 1. mesto, 1. nagrado ter zlato priznanje sta osvojila Matija in Rok Krumpak. Njun uspeh pa je s srebrnim priznanjem dopolnila še Alja.

bober_ker_2015Odlično pa so se odrezali tudi dijaki Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo. Jan Zorko in Aljoša Novak sta osvojila zlato priznanje. Aljoša Novak je bil tudi med najboljšimi in je osvojil 3. mesto v svoji kategoriji.

Vir in foto: arhiv ŠCC

S CELJE.INFO NA BUMFEST 2016 POL CENEJE

Kot je že v navadi,na Polovička.si ponujamo 14 pol cenejših vstopnic za festival Bumfest.

Pol cenejše vstopnice naročite s klikom na to povezavo.

bumfest-horizont