Tudi na Celjskem konec tedna neurja in nevihte

20. 07. 2018 13:50

Potem, ko smo bili zadnje dni končno deležni nekaj poletnega vremena, pa nas v naslednjih dneh ponovno čakajo dnevi neurij in neviht. Nevihte bodo na severu države začele nastajati že danes popoldne, kasneje pa bodo prešle tudi nad ostale kraje Slovenije.

Na območju celotne Slovenije razen na jugozahodu je za danes proglašen oranžni alarm.

Na območju Celja se najhuje pričakuje v nedeljo od 11. ure naprej.

V Celju lahko že danes med 14. in 20. uro pričakujemo močne nevihte. Ponoči se bo nebo nekoliko razjasnilo, v zgodnjih dopoldanskih urah pa lahko spet pričakujemo rahle nevihte.

Jutri v soboto okoli poldneva se bo za nekaj ur zjasnilo, nakar naj bi bili v popoldanskem času ponovno deležni močnejših neviht in neurij, ki naj bi ponehale v nedeljo zgodaj zjutraj.

Najhujša neurja na Celjskem se pričakujejo v nedeljo med 11. in 20. uro, ko bo naše območje zajelo močno deževje, sunki vetra pa bodo dosegali hitrost čez 12 m/s. V ponedeljek se bo vreme izboljšalo.

Temperature med vikendom se bodo gibale med 17 in 25 stopinjami celzija.

Podobno vreme bo nad celotno Slovenijo, zato ta vikend ni najbolj primeren čas predvsem za izlete v hribe in gore. Vreme bo malenkost prizaneslivejše za območje Kozjanskega in Obsotelja.

vir podatkov: pro-vreme

flosfest-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,976 seconds.