Ustavni sodniki iz Avstrije in Slovenije na obisku v Celju

08. 11. 2018 06:30

V Celju se te dni mudi delegacija Ustavnega sodišča Republike Avstrije, ki jih spremljajo ustavni sodniki iz Slovenije.

zastave-obisk-celjeDelegacija Ustavnega sodišča Republike Avstrije je na obisku Slovenije obiskala tudi knežje mesto. Gre za delovno srečanje s sodniki Ustavnega sodišča Republike Slovenije.

V mestni hiši jih je sprejel župan Bojan Šrot, ki je gostom uvodoma predstavil Celje, njegovo zgodovino ter nekatere najpomembnejše projekte, ki jih je občina s pomočjo evropskih sredstev implementirala v zadnjih letih.

Predsednica Ustavnega sodišča Republike Avstrije dr. Brigitte Bierlein in sodnik dr. Wolfgang Brandstetter sta izrazila navdušenje nad Celjem ter pohvalila njegovo urejenost. Delegacijo iz Avstrije spremljajo tudi vodja protokola Ustavnega sodišča Republike Avstrije dr. Reinhild Huppmann, namestnica vodje protokola Marianne Bruckmüller, predsednica Ustavnega sodišča Republike Slovenije dr. Jadranka Sovdat ter ustavna sodnika dr. Špelca Mežnar in dr. Rajko Knez.

Dr. Bierleinova in dr. Sovdatova sta ob obisku prejeli tudi protokolarno darilo knjigo Monografija Celja. Obe predsednici sta se vpisali tudi v knjigo gostov mestne hiše. V Celju si bodo ustavni sodniki ogledali še razstavišče Mesto pod mestom in Stari grad Celje.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,713 seconds.