V času praznika dneva spomina na mrtve bo v Celju veljal spremenjen prometni režim

25. 10. 2021 13:29

Ob dnevu spomina na mrtve, v času od nedelje, 31. 10., do ponedeljka, 1. 11. 2021, bo na območju mestnega pokopališča (Mirna pot) in pokopališča na Teharjah v veljavi poseben prometni režim.

Začasna sprememba prometne ureditve bo oba dneva trajala od 7. do 17. ure. V tem času bo na tem območju tudi spremenjen način parkiranja, zagotovljene bodo izredne vožnje javnega mestnega prometa – Celebusa.

Na cestah pokopališča na Mirni poti bo v nedeljo in ponedeljek vzpostavljen enosmerni promet v Popovičevi ulici, od uvoza za trgovino Voglajna do Ceste na grad – Stari grad, na relaciji RTP Selce – Podgorje – Teharska cesta in v delu Kolškove ulice od Teharske do parkirišča na pokopališču, kjer bo dovoljen dvosmerni promet le za avtobuse, taksije, invalide ter imetnike dovolilnic.

Na območju pokopališča Teharje bo spremenjen prometni režim samo v ponedeljek, 1. 11. 2021 in sicer na lokalni cesti iz smeri Teharij proti Sv. Ani in na javni poti Sv. Ana-Teharska cesta do državne ceste Celje – Šentjur.

V okviru začasne prometne ureditve bo vzpostavljeno tudi enostransko vzdolžno parkiranje na Teharski cesti od križišča s Kolškovo potjo v smeri Popovičeve ulice, pri čemer mora biti omogočen peš promet. Zaradi zagotavljanja intervencijskega dostopnosti Podgorja bo na območju RTP Selce postavljena zaščitna ograja. Na večini območij spremenjenega prometnega režima bodo oba praznična dneva promet usmerjali reditelji.

Celebus v času praznikov

Izredne krožne vožnje Celebusa bodo v nedeljo, 31. 10., in v ponedeljek, 1. 11. 2021 na trasi Hudinja – Nova vas – Lava – železniška postaja – Breg – Polule – Skalna klet – Teharska po Mirni poti na pokopališče in s pokopališča po Kolškovi, vsako polno uro med 10. in 17. uro (vsako uro po voznem redu).

V nedeljo, 31. 10. 2021, pa bo Celebus vozil tudi na trasi Železniška postaja – Metropol – po Mirni poti na pokopališče in po Kolškovi ulici s pokopališča, med 8. in 17. uro (vsake pol ure po voznem redu).

Komemoracije Mestne občine Celje ob dnevu spomina na mrtve

Mestna občina Celje vsako leto pred 1. novembrom, dnevom spomina na mrtve, pripravi spominske komemoracije in se spomni umrlih častnih meščanov. V času praznika dneva spomina na mrtve bo na mestnem pokopališču v Celju in na pokopališču na Teharjah veljal poseben prometni režim.

Ob dnevu spomina na mrtve bodo delegacije Mestne občine Celje polagale vence na naslednjih grobiščih in spominskih obeležjih:

  • STARI PISKER, četrtek, 28. oktober 2021, ob 11. uri – osrednja slovesnost in polaganje vencev
  • TEHARJE, četrtek, 28. oktober 2021, ob 12. uri – polaganje venca
  • GROBNICA GOLOVEC, četrtek, 28. oktober 2021, ob 13. uri – krajši program in polaganje vencev
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,920 seconds.