V celjski bolnišnici še več omejitev, odpadle bodo tudi nekatere zdravstvene storitve

11. 02. 2019 10:25

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi povečanega števila pacientov z respiratornimi obolenji in gripo polno zasedene internistične bolnišnične oddelke.

V preteklih dneh so z notranjimi organizacijskimi ukrepi povečali število internističnih bolniških postelj, ker pa se epidemiološka situacija ni umirila in število hospitaliziranih internističnih pacientov še vedno narašča, bodo ta teden odpovedali vse nenujne specialistične internistične ambulantne preglede ter vse nenujne, to je naročene operativne posege.

Vse paciente, ki zaradi tega ukrepa v bolnišnici ne bodo mogli opraviti naročene zdravstvene storitve, bodo o tem obvestili po telefonu. Predvidoma pa bo ta ukrep veljal vsaj do konca tega tedna, do petka, 15. 2. 2019.

Zaradi povečanega obiska pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč je zelo obremenjen tudi Urgentni center SBC. Vse paciente, ki lahko zdravstveno storitev opravijo pri svojem izbranem osebnem zdravniku prosijo, da to storijo in na ta način pred dodatnimi okužbami zaščitijo sebe in druge paciente.

Vse paciente, ki v tem tednu naročenih zdravstvenih storitev ne bodo mogli opraviti zaradi ukrepa, s katerim se bolnišnica odziva na izredno epidemiološko situacijo, prosijo za razumevanje. Nove termine odpovedanih specialističnih ambulantnih pregledov in operativnih posegov bodo prejeli v najkrajšem možnem času.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 3,522 seconds.