V Celju nove avtobusne nadstrešnice. Novo podobo bodo dobila tudi nekatera igrišča

11. 08. 2020 10:13

V teh dneh se bo začela obnova dotrajane asfaltne površine na športnih igriščih v Vojkovi ulici v MČ Slavko Šlander ter na Trubarjevi in Čopovi ulici v MČ Savinja.

V Celju so bile na nekaterih avtobusnih postajališčih v zadnjih dneh postavljene tudi nove avtobusne nadstrešnice.

Na igrišču na Vojkovi ulici bodo namestili tudi nova koša za košarko in lovilno mrežo, ki bo preprečevala, da bi žoga med igro padla na bližnje parkirišče. Dela so ocenjena na približno 34.000 evrov. Mestna občina Celje bo iz proračuna namenila 30.000 evrov, Mestna četrt Savinja pa bo prispevala 4000 evrov. Mestna četrt Savinja bo letos kupila tudi igralo v vrednosti 6000 evrov, ki bo postavljeno na igrišču na Grudnovi ulici. Za nakup otroških igral, ki so na igrišču na Trubarjevi in Čopovi ulici, je mestna četrt že lani namenila 3000 evrov.

Nove avtobusne nadstrešnice

Pred dnevi so na različnih lokacijah v Celju postavili tudi nove avtobusne nadstrešnice. Ena stoji ob novi kolesarski stezi na Ljubljanski cesti, blizu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, druga pa na Mariborski cesti ob Citycentru Celje. Stari avtobusni nadstrešnici sta bili že močno dotrajani. Štiri nove nadstrešnice so namestili tudi na obnovljenem odseku ceste Šmarjeta – Škofja vas.

foto: MOC

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,136 seconds.