V Celju se odpirajo muzeji, grad, smučišče, knjižnica pa nadaljuje brezstično

23. 01. 2021 11:20

V Celju je danes vrata že odprl Muzej novejše zgodovine Celje, v ponedeljek oz. torek pa vrata odpirajo še Pokrajinski muzej Celje, Stari grad Celje in Likovni salon Celje. Osrednja knjižnica Celje bo še naprej obratovala brezstično. Obratuje tudi smučišče na Celjski koči.

Muzej novejše zgodovine Celje

Muzej novejše zgodovine lahko obiščete v odpiralnem času muzeja, torej od torka do petka med 9. in 17. uro, ob sobotah med 9. in 13. ter v nedeljo med 14. in 18. V Otroškem muzeju čakata na vas razstavi Brlog igrač in Več kot barve – slednja je na ogled le še do 8. februarja. Obiščete lahko tudi stalno razstavo Živeti v Celju, pa občasno razstavo Preljuba moja žena, čakam na kolodvoru …, ki si jo lahko zdaj šele prvič ogledate v živo. Obisk Galerije in fotoateljeja Pelikan ter Starega piskra bo še vedno možen le ob predhodni najavi.

Pokrajinski muzej Celje

Pokrajinski muzej Celje za naše obiskovalce. Obiščete nas lahko od torka, 26. januarja 2021. Delovni čas: pon-pet 10.00-16.00, sob 9.00-13.00, ned, pon zaprto. Vstopna točka v muzej je muzejska trgovina v Knežjem dvoru.

Osrednja knjižnica Celje

Od 23. januarja, do preklica oz. spremembe vladnega odloka v Osrednji knjižnici Celje deluje BREZSTIČNA IZPOSOJA. Dovoljen je osebni prevzem knjig pri pultu v knjižnici, kjer vam je zagotovljen minimalen osebni stik in sicer, med tednom med 8. in 19. uro, ter ob sobotah med 8. in 13. uro.

Željeno gradivo lahko naročite na naslednje načine:

  • preko aplikacije Moja knjižnica,
  • podaljšave in rezervacije gradiv v Knjižnici pri Mišku Knjižku 03/426 17 66,
  • za ostalo gradivo in informacije 03/426 17 17 in 03 426 17 16.

Takoj, ko bo gradivo pripravljeno, ga boste lahko prišli iskat. Vstop do pulta za prevzem je omogočen dvema obiskovalcema hkrati ob primerni varnostni razdalji. Prosimo vas, da upoštevate varnostno razdaljo tudi pred knjižnico.

Vračila gradiv potekajo nemoteno. Knjigomat za vračilo deluje 24 ur, v primeru težav je poleg njega na voljo zaboj, kamor odložite gradivo, ki ga knjigomat ne sprejme. Tokrat vam že izposojenega gradiva ne bomo avtomatsko podaljšali, saj ga lahko pravočasno vrnete ali podaljšate preko telefona oz. spleta. Morebitne zamude zaradi spremenjenega načina poslovanja ne bomo tolerirali.

V kolikor imate pomisleke, da bi se v knjižnico odpravili, vam je na boljo bogata E-knjižnica. Do nje lahko dostopate s člansko številko in geslom. Povezava je https://www.knjiznica-celje.si/…/podatkovne-zbirke-z….

Vabimo tudi, da si izposodite bralne pakete, na voljo so tako za odrasle kot tudi najmlajše.

Vsi ukrepi in priporočila veljajo tudi za naše krajevne knjižnice v Vojniku, Šmartnem v Rožni dolini, Štorah in Dobrni. Za dodatne informacije lahko pokličete na telefon 03/426 17 77 ali 03/426 17 76.

Stari grad, Likovni salon Celje

V ponedeljek vrata odpira Stari grad Celje. Likovni salon Celje pa bo odprt od torka, 26. 1. 2021 naprej, medtem ko Galerija sodobne umetnosti zaradi prenove ostaja zaprta. Stari grad Celje bo odprt po januarskem obratovalnem času, to je od 10.00 do 16.00. Zadnji vstop je pol ure pred zaprtjem. V Likovnem salonu Celje je trenutno postavljena razstava Calling Out For A Hero: Akcija onkraj artivizma. Likovni salon bo odprt po rednem odpiralnem času. Ob ponedeljkih in praznikih je zaprt, od torka do petka je odprt od 11.00 do 18.00, ob sobotah od 10.00 do 13.00 in ob nedeljah od 14.00 do 18.00. Galerija sodobne umetnosti zaradi delne prenove razstavnih prostorov in vzpostavitve nove info točke ostaja zaprt. Odprtje nove razstave načrtujejo za 12. marec 2021.

foto: MnZC

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,483 seconds.