V Dečkovem naselju posekali vrbe


Delavci podjetja Simbio, d. o. o., so v torek obrezali drevesa v Ulici bratov Mravljakov in v ulici Pod Gabri. Ostranili so tri vrbe, ki so imele posušene veje in so bile v notranjosti votle oziroma prhle. 

Ob poseku so delavci Simbia naleteli tudi na protestno pismo
Ob poseku so delavci Simbia naleteli tudi na protestno pismo

Po mnenju nekaterih občanov je šlo za neupravičen poseg, z Mestne občine Celje pa so na to odgovorili, da je varnost občank in občanov na prvem mestu in da ob tovrstnih nujnih posegih vedno sproti poskrbijo za nadomestno zasaditev dreves.

V svojem dopisu so ob tem navedli še:

Da so strokovne službe Mestne občine Celje in javnega podjetja Simbio, d. o. o., ravnale pravilno in odgovorno, ko so se odločile za odstranitev dreves, so prepričani tudi v Mestni četrti Dečkovo naselje. Kot pravi predsednik sveta MČ Dečkovo naselje Primož Posinek, so stanovalci veseli, da je sprehod ob zelenici znova varen in da se jim ni več potrebno bati, kdaj se bodo posušene veje odlomile in jim poškodovale avtomobile.

»V Mestni četrti Dečkovo naselje pozdravljamo odločitev pristojne službe Mestne občine Celje za odstranitev vrb na zelenici med ulico Pod gabri in Ulico bratov Mravljakov. Ta drevesa so bila že nekaj časa nevarna in bila lahko poškodovala mimoidoče in vozila na parkirnih prostorih. Odstranitev je bila edina pametna rešitev. Ker pa je za vse Celjanke in Celjane drevesna vegetacija v mestu izjemnega pomena, se s predstavniki Mestne občine Celje dogovarjamo za nadomestno zasaditev drevoreda ob ulici Pod gabri v delu, kjer ga še ni. Pristojnim na Mestni občini Celje se v imenu krajank in krajanov MČ Dečkovo naselje zahvaljujemo za odstranitev nevarnih dreves«, je zapisal predsednik sveta Mestne četrti Dečkovo naselje Primož Posinek.

*foto: MČDN