V okviru sistema KolesCE možna izposoja koles na treh novih postajah

27. 11. 2022 20:49

S koncem novembra so bile v sistem javne izposoje koles KolesCE vključene in na voljo uporabnikom še tri nove postaje in sicer na Lopati, v Škofji vasi in v Trnovljah. Že od konca oktobra pa je v uporabi nova postaja v Šmartnem v Rožni dolini.

S postavitvijo novih postaj je bil sistem javne izposoje koles KolesCE razširjen v primestna naselje Mestne občine Celje. V Škofji vasi je nova postavljena v bližini gostilne Medved, v Trnovljah nasproti sedeža krajevne skupnosti in na Lopati pri avtobusnem postajališču pred razcepom za Galicijo. Na platojih na teh postajah je pet stojal za najem in vračilo kolesa. Z vzpostavitvijo postaj je bilo v sistem vključenih tudi deset novih koles, od tega je nekaj električnih, ki so še naprednejša od obstoječih e-koles nove generacije, saj omogočajo vožnjo s sedmimi prestavami.

Po širitvi sistema s štirimi omenjenimi postajami je v sistemu že 39 postaj in 231 koles, od tega je večina električnih. S tem je KolesCE postalo prisotno v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih v Celju. Sistem ima sicer v Mestni občini Celje po zadnjih podatkih za oktober že več kot 14 tisoč registriranih uporabnikov.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
143 queries in 0,783 seconds.