V petih letih pomoči potrebnim razdelili 70 ton donirane hrane

31. 05. 2019 10:00

donirana-hrana-3

Pred petimi leti se je v Celju začel dobrodelni projekt razdeljevanja donirane hrane pomoči potrebnim.

V sklopu projekta Donirana hrana, ki je prvi tovrsten v Slovenije, so do danes pomoči potrebnim ljudem razdelili okoli 70 ton hrane.

donirana-hrana-1Pred petimi leti je Mestna občina Celje dala v brezplačen najem prostor na Kidričevi ulici 3, v katerem so članice Lions kluba Celje Mozaik kot prve v Sloveniji začele s projektom Donirana hrana.

Vsak večer so v Zavetišče za brezdomce dostavljale hrano, ki so jo donirale različne trgovine. Šlo je za dnevno svežo in pripravljeno hrano, ki ji je ob polnoči istega dne potekel rok uporabe in je bila seveda še vedno dobra in varna.

Projekt se je tako razširil, da ga članice Lions kluba Celje Mozaik same niso več zmogle voditi, zato ga je februarja 2014 prevzel javni zavod Socio in v ta namen zaposlil štiri delavce preko javnih del. Na Mestni občini Celje, ki financira tudi javna dela in materialne stroške, pa so zagotovili še dodaten brezplačen prostor, ki je bil zaradi vse večje količine donirane hrane nujno potreben.

donirana-hrana-2Ob peti obletnici delovanja razdelilnice donirane hrane so predstavniki Socio Celje in Lions klub Celje Mozaik včeraj pripravili novinarsko konferenco in predstavili rezultate svojega dosedanjega dela, ki si nedvomno zasluži veliko priznanje.

Rezultati projekta kažejo, da je projekt Donirana hrana prerasel meje Celja in je postal največji projekt vseh slovenskih Lionsov.

Samo v Celju 264 upravičencem vsak dan razdelijo od 18 do 25 paketov hrane. Na mesec razdelijo od 350 do 400 kilograme hrane v vrednosti 18.000 evrov. V petih letih so na tak način pomoči potrebnim ljudem razdelili okoli 70 ton hrane.

M.G.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,844 seconds.