V projekt »Skakalnica Šmartinsko jezero« bodo vključeni tudi invalidi potapljači

03. 08. 2018 15:58

Na Mestni občini Celje bodo pri projektu »Skakalnica Šmartinsko jezero« sodelovali z invalidi potapljači, ki bodo skrbeli za varnost skakalcev.

Predsednik Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic Branko Ravnak je že pred časom podpisal izjavo o interesu za dolgoročno sodelovanju pri tem projektu.

Po njegovem mnenju je projekt še ena od priložnosti, da invalidni potapljači pridobijo izkušnje pri aktivnostih v jezerih.

Mednarodna zveza društev IAHD Adriatic je potapljaška organizacija, članica svetovne potapljaške zveze CMAS, ki enakovredno izvaja programe potapljanja na območju Slovenije kot tudi na območju širše jadranske regije. S članstvom v tehničnem komiteju CMAS-a ima pravico izobraževati potapljače brez zdravstvenih omejitev in potapljače z invalidnostjo.

Sicer pa projekt »Skakalnica Šmartinsko jezero« poteka po terminskem načrtu. Odstranjena je že velika, 25 metrska skakalnica, katere jeklena konstrukcijo se bo sedaj obnovila in namestila nazaj na isto mesto. Medtem se bo manjša, 17-metrska skakalnica obnovila na sami lokaciji. Izvajajo se tudi zemeljska dela za tribuno in gradbena dela za nov servisni objekt.

Skakalnici bosta namenjeni za treninge ter državna in meddržavna tekmovanja v akrobatskih skokih v vodo. Glede na to, da podobnih skakalnic v Sloveniji ni in da morajo člani športnih klubov letne treninge opravljati v tujini, so na občini prepričani, da bo projekt zaživel in da bo privabljal tako športnike kot tudi domače in tuje obiskovalce.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,799 seconds.