V SBC dovoljeni obiski na vseh oddelkih, omejitev v porodnišnici, obrazne maske nič več obvezne


S ponedeljkom, 3. aprila, so v Splošni bolnišnici Celje ponovno dovoljeni vsak dan, v terminih, ki veljajo za posamezni oddelek. Informacije o terminih obiskov so objavljene na spletni strani bolnišnice oz. na podstrani posameznega bolnišničnega oddelka.

Obiskovalci, ki prihajajo na obiske v bolnišnico, morajo biti zdravi. Priporočljiva je uporaba zaščitne obrazne maske. V primeru obiska pacientov s covid-19 je nošnja obrazne zaščitne maske obvezna. Obrazna zaščitna maska ne sme biti iz blaga. Obiskovalci morajo med obiskom bolnišnice upoštevati navodila zdravstvenega osebja.

Urgentni center Celje; foto: Celje.info

Prav tako od tega dne uporaba zaščitnih obraznih mask v bolnišnici ni več obvezna, je pa priporočena, predvsem na nekaterih izpostavljenih enotah kot so Oddelek za hematologijo in onkologijo ter Dnevna bolnišnica, kjer se zdravijo imunsko oslabljeni pacienti in v Urgentnem centru. Prav tako je zelo priporočljivo, da jo uporabljajo pacienti, ki prebolevajo akutno respiratorno okužbo, so sporočili iz SBC.

S torkom, 4. aprila, so obiski na porodniškem delu Ginekološko-porodniškega oddelka omejeni na očete novorojenčkov. S tem ukrepom želijo zmanjšati tveganje za prenos okužbe na novorojenčke in njihove mamice.