V soboto bodo v trgovinah zbirali hrano (seznam lokacij)

19. 05. 2017 14:58

V soboto, 20. maja 2017, bodo prostovoljke in prostovoljci 28 območnih združenj Rdečega križa Slovenije od 8. do 20. ure v 35 Mercatorjevih prodajalnah po Sloveniji ponovno pozdravljali kupce s povabilom: »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«

V letošnjem letu je Rdeči križ Slovenije, v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa že organiziral tri tovrstne akcije, s pomočjo katerih je zbral 18 ton različnih prehranskih izdelkov in higienskih pripomočkov oz. skorajda 30.000 različnih izdelkov. Vso do sedaj zbrano pomoč, so območna združenja Rdečega križa, v sodelovanju s prostovoljci razdelila socialno ogroženim in potrebnim pomoči, ki živijo na območjih, kjer je bila zbrana pomoč.

Rdeči križ Slovenije je v preteklem letu pomagal 129.035 socialno ogroženim posameznikom z različnimi oblikami materialne pomoči, v največji meri, pa prav s prehranskimi izdelki, higienskimi pripomočki in oblačili.

Rdeči križ Slovenije razdeljuje hrano in ostalo pomoč skozi celo leto ter se skozi celo leto trudi pomagati pomoči potrebnim in prav zaradi tega 20. maja organizirajo četrto letošnjo akcijo »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«.

Kako lahko prispevate?

Vse, ki vas bodo to soboto v izbranih Mercatorjevih prodajalnah pozdravili prostovoljci Rdečega križa Slovenije »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«, vabimo, da ob odhodu iz trgovine izročite prostovoljkam in prostovoljcem vašega območnega združenja Rdečega križa prehranski ali higienski izdelek za svojega znanega ali neznanega soseda v stiski. Vsak izdelek šteje: pločevinka predelane hrane, kozarec vložene zelenjave ali sadja, steklenica olja ali zavitek plenic,  otroške hrane, pralnega praška, zobne paste, … .

Seznam lokacij na Celjskem: 
Celje – Hipermarket Celje, Opekarniška cesta 9
Celje – Market Nova vas, Ulica bratov Vošnjakov 1
Mozirje
Šentjur 
Šmarje pri Jelšah
Zreče

sola-voznje-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 1,029 seconds.