V Štorah uspešni z idejo “vzemi ali pusti”


V organizaciji Humanitarnega društva Vero so na Lipi v Štorah drugič doslej izpeljali dobrodelno stojnico po načelu “vzemi ali pusti.”

Tokratna stojnica je ljudem ponujala keramiko, igrače in otroške knjige. Zanimanje za stojnico je bilo veliko, po poročanju članice društva Kristine Blazinšek pa so izdelki romali v prave roke.

Na stojnici se najde marsikaj zanimivega za najmlajše; foto: HDVŠ

Humanitarno društvo Vera dobi različne donacije v obliki oblačil, obutve, igrač, knjig itd. Da bi te stvari najhitreje našle novega lastnika, so se članice društva odločile, da bodo ob sprehajalni poti v bližini upravnega centra vsak mesec postavile stojnico z različnimi izdelki, ki tokom dneva dobijo nove lastnike.

Blazinšek je še zapisala, da je stojnica postala mesto združevanja, kjer lahko mimoidoči malo poklepetajo, izmenjajo ideje za nadaljnje sodelovanje, opozorijo na problematiko v njihovem okolju in na ta način prispevajo k ljudem prijaznejši občini in toplejšim medsebojnim odnosom. Aktiviskte v okviru društva v nadaljevanju skrbijo, da je vsak glas slišan in da se lahko v čim krajšem času priskoči na pomoč ljudem v stiski.