Malo kršiteljev včerajšnje akcije Vozi 0,00. V Celju s policijsko patruljo tudi celjska rokometaša (foto)

10. 11. 2018 11:34

Včeraj je potekala vseslovenska akcija preventivne akcije preverjanja prisotnosti alkohola,  drog in drugih psihoaktivnih snovi pri voznikih.

Poostren nadzor so vršili tudi policisti PU Celje, ki so vsem “0,00 voznikom” podelili vstopnico za rokometno tekmo lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in RK PPD Zagreb, ki bo na sporedu naslednjo nedeljo, 18. novembra ob 17. uri v dvorani Zlatorog.

V Celju so se policistom pridružili tudi celjski rokometaši.

akcija-promet001Celjska rokometaša Gal Marguč in Matic Grošelj, ki trenutno zaradi poškodb ne moreta igrati, sta se v  sklopu nacionalne preventivne akcije Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu, ki jo vodi Javna agencija Republike Slovenije pridružila policistom v enournem nadzoru cestnega prometa v centru Celja.

Gal Marguč in Matic Grošelj sta voznikom in voznicam, ki jim je alkotest pokazal 0,00 delila vstopnice za prihajajočo težko pričakovano in zelo pomembno tekmo lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in RK PPD Zagreb, ki bo 18. novembra v celjski dvorani Zlatorog.

V eni uri so naleteli na enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, eden pa je vozil brez vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo zaseženo vozilo. Pri vseh ostalih ustavljenih voznikih, ki jih ni bilo malo, pa so alkotesti pokazali 0,00 alkohola. Vozniki so bili nad sodelovanjem policije s športniki prijetno presenečeni.

V celotni akciji, ki so jo policisti PU Celje opravljali od petka popoldne do sobote do dveh zjutraj, so z alkotesti preizkusili 456  voznikov. Šestnajst jih je vozilo pod vplivom alkohola.

akcija-promet-rkcpl001Akcija sicer še vedno poteka, tako da še niste zamudili svoje priložnosti. V času akcije ste lahko nagrajeni. Vsak udeleženec v prometu, ki ga bo ustavila policija in bo dosledno upošteval CPP, lahko namreč prejme kupon za brezplačen ogled težko pričakovane tekme lige prvakov med RK Celje Pivovarna Laško in RK PPD Zagreb.

Ker varnost v prometu seveda ni omejena zgolj na ta čas, bosta RK Celje Pivovarna Laško in PU Celje podobno sodelovala tudi v prihodnje za tekmo z Nantesom, pa tudi druge tekme.

Prav tako se bodo policisti na tekmi z Zagrebom predstavili javnosti, ko bodo otroci in vsi zainteresirani pred dvorano Zlatorog lahko spoznali delo policistov in njihovo opremo.

 

foto: PU Celje in RK CPL

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
192 queries in 2,635 seconds.